Skip to content
heijmans_recoflex_-_hilversum_-_nov_2015_33_-_midres.jpg
Asfaltlaag vervangen op bestaande wegfundering

Heijmans Recoflex

Bijna 120.000 kilometer aan straten uit de jaren zestig en zeventig zijn in heel Nederland op korte termijn toe aan groot onderhoud of vervanging. Gemeenten zoeken daarbij naar een oplossing die tegen scherpe prijzen ervoor zorgt dat ze jarenlang geen zorgen meer hebben. Een veilige straat in alle weersomstandigheden en minder geluidsoverlast. Heijmans Recoflex is de oplossing voor dat vraagstuk.

De woonstraten uit de jaren zestig- en zeventigwijken bestaan vaak uit klinkers of oudere asfaltproducten waar bijvoorbeeld nog teer in is verwerkt. Deze straten vergen relatief meer onderhoud dan asfalt en de wegen zijn minder stroef, wat ze zeker bij slecht weer gevaarlijker maakt voor het verkeer. De klinkers produceren daarnaast meer geluid dan een weg met asfalt als rijlaag. Na veertig tot vijftig jaar dienst te hebben gedaan, is het nu vaak tijd voor groot onderhoud of vervanging van deze straten.

Oude straat als fundering

Sinds 2015 kunnen de bestaande straten ook als fundering voor een nieuwe asfaltlaag worden gebruikt. Heijmans Recoflex is een compleet asfaltproduct in een laag. Dit asfaltproduct is flexibel en sterk en ongevoelig voor vermoeiing. Het maakt gebruik van de bestaande, draagkrachtige ondergrond of fundering. Ook zwaar verkeer kan moeiteloos van de straat gebruik maken. De oude straat wordt voorzien van een 4,5 cm dikke laag Heijmans Recoflex. 

De aanleg van Heijmans Recoflex vergt slechts twee dagen, in tegenstelling tot de traditionele vervanging van het wegdek in een woonstraat, waarvoor ongeveer een week de straat moet worden afgesloten. Minder hinder dus.

De besparingen met Heijmans Recoflex kunnen, inclusief onderhoud, oplopen tot 30 procent.

Met Recoflex kan binnen enkele dagen een asfaltweg, klinkerstraat of zandweg worden geasfalteerd.