Skip to content
reomix.jpg
Het asfaltreparatiemiddel dat langer meegaat dan de originele deklaag

Koud asfalt

Koud asfalt is het ideale asfaltreparatiemiddel. Beschadigd asfalt kan veel oorzaken hebben: krassen in de deklaag door een ongeluk of afgevallen lading, beschadiging door brand of rafeling door verouderd asfalt. In alle gevallen is het belangrijk om snel een asfaltreparatie uit te voeren want beschadigd asfalt brokkelt af, waardoor het snel in kwaliteit achteruit gaat. Een asfaltreparatiemiddel voorkomt verdere slijtage en verlengt de levensduur van het asfalt aanzienlijk.

Heijmans heeft een eigen innovatief koud asfalt gemaakt: Reomix.

Reomix is het asfaltreparatiemiddel dat beschadigingen aan asfalt duurzaam en kostenefficiënt oplost. Het materiaal is snel en makkelijk te verwerken, gietbaar en zelf nivellerend. Omdat het snel uithardt, is de verkeershinder minimaal. Bovendien is de hechting aan het asfalt optimaal, zelfs bij vorst laat het niet los. Heijmans gebruikt koud asfalt al dertig jaar voor het repareren van beschadigd asfalt.

Bestel direct koud asfalt (Reomix)

De 5 voordelen van koud asfalt

  1. Makkelijk in gebruik, gietbaar en zelfnivellerend
  2. Optimale hechting aan beschadigd asfalt
  3. Binnen 30 minuten overrijdbaar
  4. Gaat langer mee dan de originele deklaag
  5. Verkrijgbaar in lichtgrijze beton-look, zwart asfalt én rood asfalt 

Koud asfalt verwerken: Ingieten, gladtrekken, afstrooien

Als de koud asfalt gemengd is, giet je het op het stuk beschadigd asfalt. Van een rafeling maak je eenvoudig weer een nette lijn door een stuk af te plakken met tape. Na het ingieten, volstaat het om het mengsel met een spaan glad te trekken. Aangebracht tape verwijder je binnen 3 minuten. Ten slotte strooi je het asfaltreparatiemiddel af met Mandurax, om de vereiste stroefheid te garanderen.

Drie componenten van koud asfalt

Koud asfalt is te gebruiken op alle soorten asfalt en beschikbaar in verschillende kleuren. Enige vereisten zijn een droge en stofvrije ondergrond en een buitentemperatuur van minimaal 5°. Het asfaltreparatiemiddel bestaat uit drie componenten. Eerst meng je de vaste stof met de vloeistof. Daarna voeg je de verharder toe en meng je nogmaals. We raden aan om bij het mengen adembescherming te dragen, omdat er stofvorming kan ontstaan.

Bekijk hieronder de video over het verwerken van koud asfalt:

Koud asfalt verwerkt door onze collega's

Bestel direct Reomix

Wil je het beste koud asfalt van de markt gebruiken? Bestel het direct via onderstaande knop, of neem contact op met een van onze collega's:

Neem contact met ons op