Skip to content
0023___recoflex_velo_2017.jpg
Budgetvriendelijk fietspad in een handomdraai

Heijmans Recoflex Velo

Veel gemeenten worstelen met het verbeteren en vernieuwen van bestaande fietsinfrastructuur of de aanleg van nieuwe zogeheten snelfietsroutes. Heijmans heeft een nieuwe asfaltoplossing ontwikkeleld, speciaal voor fietspaden: Recoflex Vélo.

Bestaande ondergrond hergebruiken

Recoflex Vélo is een hoogwaardig asfaltmengsel met flexibiliteit als belangrijkste eigenschap. Het mengsel is met slechts 45 mm dikte sterk, buigzaam en ongevoeligheid voor vermoeiing. Bijzonder is dat we de bestaande draagkrachtige ondergrond hergebruiken. Dat bespaart aanzienlijk op de kosten. Recoflex Vélo kan ook worden toegepast op klinkerstraten en gescheurde asfalt- en betonconstructies. Een complete reconstructie is niet nodig.

5 reden om Recoflex Vélo toe te passen

  1. Bestaande ondergrond als fundering
  2. Snel aan te brengen met minder hinder
  3. Kostenbesparend
  4. Hoogwaardig asfaltmengsel, weinig onderhoud
  5. Duurzame asfaltoplossing

Snel aanleggen

Recoflex Vélo wordt in een zeer kort tijdsbestek aangelegd, omdat op de bestaande fundering slechts één asfaltlaag hoeft worden aangebracht. Dat betekent minder aanvoer en afvoer van materiaal en dus minder hinder voor omwonenden en het verkeer. Dankzij Recoflex Vélo is het aanleggen of vernieuwen van (snel)fietspaden in een handomdraai geregeld. Recoflex Vélo is in twee kleuren beschikbaar: zwart en roodbruin.

Duurzame oplossing

Recoflex Vélo is beter voor het milieu dankzij minder bewerkingen en minder materiaalgebruik. Ten opzichte van een traditionele drielaagse asfaltconstructie kan met Recoflex Vélo een CO2-reductie van 45% behaald worden. Daarnaast wordt Recoflex Vélo op het einde van de technische levensduur hoogwaardig hergebruikt in nieuw asfalt.