Skip to content
Heijmans colorflex asfaltcoating
Innovatieve asfaltcoating

Heijmans Colorflex

Heijmans Colorflex is onze flexibele asfaltcoating voor fietspaden, auto-te-gast-straten en al het andere gekleurde asfalt. Er is vanuit de branche besloten om asfalt niet langer op de traditionele wijze te kleuren. Met Heijmans Colorflex presenteren we een innovatief, duurzaam en flexibel alternatief.

Het traditioneel kleuren van asfalt vraagt om kleurloze bitumen, dus blanke bindmiddelen. Het bewerkelijke proces heeft een grote nadelige invloed op het milieu. Bovendien is er een uitstekend alternatief beschikbaar, op basis van een innovatieve asfaltcoating. Daarom is er vanuit de branche voor gekozen om niet langer op de traditionele manier te kleuren.

Wat is Heijmans Colorflex?

Heijmans Colorflex is onze flexibele asfaltcoating. Het is een letterlijk en figuurlijk flexibele coating. We leveren de coating in iedere gewenste RAL-kleur. Dat geldt dus voor rood, geel, groen, blauw en alle andere gewenste tinten.

Tegelijkertijd is de coating letterlijk flexibel, als bovenste laag op asfalt of beton. Op die manier beweegt de afwerking mee met de onderliggende lagen. Dat is belangrijk bij warmte en koude, dus de verschillende invloeden van het weer. Het flexibele karakter voorkomt scheuren en andere beschadigingen.

Voor fietspaden en andere toepassingen

We passen Heijmans Colorflex toe voor fietspaden en alle andere wensen voor gekleurd asfalt. Dus gaat het om een rood fietspad? Om een auto-te-gast-straat of om een parkeerterrein of parkeerdek met een hellingbaan? In al die gevallen gebruiken we de coating om de gewenste kleur van het asfalt aan te brengen.

Nadat we de kleur mengen strooien we de coating af met het juiste afstrooimateriaal, voor de gewenste stroefheid. Op die manier voldoet een fietspad of andere toepassing altijd precies aan de gestelde eisen of specifieke wensen. We gebruiken een innovatief, duurzaam en flexibel proces als alternatief voor de traditionele productiewijze.

Asfaltcoating en andere wegspecialismen

Bij Heijmans produceren we Heijmans Colorflex zelf. We zijn sterk in deze flexibele coating, net als in allerlei andere wegspecialismen. Dat geldt bijvoorbeeld voor betonverhardingen en bermbeveiliging, net als voor detectielussen, markeringen, geluidsbeheersing, wegonderhoud, geleiderail en verkeerstechnieken. Wij vormen één aanspreekpunt voor het totale proces, bijvoorbeeld bij een rood fietspad of ander gekleurd asfalt binnen een breder project.

Neem contact met ons op