Skip to content
asfaltcoating
Voor fietspaden en ander asfalt

Asfaltcoating

Asfaltcoating is een innovatief, duurzaam en flexibel alternatief voor traditioneel gekleurd asfalt. Heijmans adviseert, mengt op kleur, brengt aan en onderhoud asfaltcoatings voor fietspaden en andere toepassingen. Onze innovatieve coating maakt iedere gewenste kleur mogelijk, zonder het gebruik van blanke bindmiddelen.

Jarenlang vormde kleurloze bitumen het basismateriaal voor rood-gekleurde asfalt en andere kleuren asfalt. Die methode om asfalt geen grijze of zwarte maar een andere kleur te geven behoort tot het verleden. Er is vanuit de branche voor gekozen om dit niet meer te gebruiken.

Flexibele coating in iedere kleur

In plaats daarvan gebruiken we een flexibele coating. Het is een innovatief, duurzaam en flexibel alternatief voor blanke bindmiddelen, dus kleurloze bitumen.

We gebruiken een duurzamer productieproces. Daarmee maken we een flexibele en elastische coating, die we bovendien sneller aanbrengen. We bieden een flexibele oplossing, zowel letterlijk als figuurlijk. De coating mengen we in iedere gewenste RAL-kleur. Op het asfalt is de coatinglaag flexibel en elastisch, om mee te bewegen met de onderliggende lagen.

Coating in een compleet aanbod

De asfaltcoating combineren we met onze andere wegspecialismen. We zijn sterk in bijvoorbeeld verkeersmaatregelen, het opschonen van asfalt, wegonderhoud en alles wat daarbij komt kijken.

Voor opdrachtgevers werken we aan betonverhardingen en betonproducties, net als aan bermbeveiliging, detectielussen, markeringen, geluidsbeheersing, wegonderhoud, geleiderail en verkeerstechnieken.

Asfaltcoating is een innovatief, duurzaam en flexibel alternatief voor traditioneel gekleurd asfalt.

Vanuit onze brede expertise en jarenlange ervaring passen we asfaltcoating toe op fietspaden en andere verhardingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om auto-te-gast-straten, parkeerplaatsen, parkeerdekken bovenop gebouwen en andere verhardingen waarvoor een specifieke kleur gewenst is.

Colorflex asfaltcoating

Onze asfaltcoating noemen we Colorflex. We leveren de coating in iedere gewenste RAL-kleur. De coating is flexibel, dus beweegt soepel mee met de onderliggende lagen. Dat voorkomt scheuren en andere beschadigingen.

Uiteraard mengen we de coating op kleur en strooien we die af met het juiste afstrooimateriaal om de gewenste stroefheid te creëren. Op die manier garanderen we de kwaliteit zoals traditioneel gekleurd asfalt, maar dan met een duurzame en innovatieve coating. Zo voldoen we aan alle richtlijnen voor een fietspad, met een modern materiaal.

Neem contact met ons op