Skip to content
heijmans-sportveldverlichting-20.jpg
Verlichting op topniveau

Sportveldverlichting

Een grote kostenpost voor sportclubs en gemeenten is de sportveldverlichting. En laat dat nou net iets zijn waarop bespaard kan worden. Heijmans heeft een specialistische afdeling voor advies, aanleg, vervanging en onderhoud van sportveldverlichting.

Ons aanbod

Heijmans adviseert, maakt een lichtplan, berekent de terugverdientijd, installeert, onderhoudt én geeft lichtgarantie - dat betekent dat na plaatsing van de installatie een lichtmeting gedaan wordt om aan te tonen dat de installatie voldoet aan het overeengekomen ontwerp. De opdrachtgever heeft met één partij te maken. Dat komt de kwaliteit ten goede. Want een installateur die ook verantwoordelijk is voor het onderhoud, wil uiteraard een perfect werkend product afleveren. Heijmans biedt de mogelijkheid van een non-stop reparatieservice: 24 uur per dag, zeven dagen per week. De vereniging belt met een landelijk storingsnummer en er wordt direct een monteur gestuurd.

LED-verlichting voor sportvelden

Heijmans installeert bij voorkeur LED-verlichting. Vanwege de hoge lichtopbrengst bij een laag vermogen is LED energiezuiniger dan conventionele verlichting. Bovendien kan LED-verlichting uitgezet worden als een veld even niet bespeeld wordt - er is namelijk geen afkoel- en opwarmtijd nodig. Dat betekent dat je kunt schakelen wanneer je wilt. De besparingen kunnen nog verder oplopen door de verlichting te dimmen: dan wordt het licht gebruikt volgens de richtlijnen die zijn voorgeschreven door de sportbond voor dat type wedstrijd of training. Maar er zijn nog meer manieren voor duurzaam gebruik. Heijmans organiseert graag bijeenkomsten op uw club om daarover te adviseren.

LED-verlichting gaat langer mee dan conventionele verlichting en is dus goed voor de portemonnee en voor het milieu. Maar: niet elke sportclub of gemeente kan zich LED-verlichting permitteren. Daarom leveren we ook conventionele lampen en geven we een passend advies.

Heijmans weet als geen ander dat een vereniging of gemeente een investering moet kunnen rechtvaardigen. Daarom maken we in alle gevallen een TCO-berekening, het terugverdienmodel. Hoe lang het duurt voordat een duurzame lichtoplossing zich heeft terugverdiend? Gemiddeld 6 jaar voor tennisveldverlichting, 8 jaar voor voetbalveldverlichting en zo'n 6 jaar voor hockeyveldverlichting.

Sportveldverlichting in de praktijk

Heijmans heeft in 2015, samen met Philips, voetbalclub PSV in Eindhoven van LED-sportveldverlichting voorzien. Met deze innovatieve verlichting is het mogelijk om specifieke delen van het veld uit te lichten tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen. De kleinste gebaren en emoties zijn zichtbaar voor bezoekers van het stadion en televisiekijkers thuis. Voor stadioneigenaren zijn bovendien de onderhouds- en overige operationele kosten van het lichtsysteem laag door de duurzame eigenschappen van LED-verlichting.

Verder heeft Heijmans de velden van hockeyclub Den Bosch voorzien van verlichting. De club koos voor Heijmans vanwege de gunstige prijs, de goede kwaliteit en de strakke planning; het project moest binnen negen weken gerealiseerd zijn. Dat betekende: zeven velden, het Marc Lammers Plaza, 58 schijnwerpermasten met in totaal 106 conventionele schijnwerpers en 32 LED-schijnwerpers. Inmiddels heeft HC Den Bosch 52 LED-schijnwerpers.

Ook tennisvereniging ALTV Zoetermeer heeft door Heijmans de bestaande verlichting laten vervangen door LED-verlichting. Heijmans maakte een compleet nieuw ontwerp van het complex, voor een zo duurzaam en zuinig mogelijk verlichtingssysteem. Vanwege de kosten bood Heijmans aan het project in drie etappes uit te voeren. Toch koos de vereniging ervoor om het hele plan in één keer te realiseren.

Wilt u meer informatie over sportveldverlichting? Vraag dan hieronder onze factsheet aan of neem vrijblijvend contact met ons op.


Vul het formulier in en we nemen contact met je op

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Je kan ook direct onze specialist bellen of mailen:

Neem contact met ons op