Skip to content
hornerbrug-n280-roermond-heijmans-11.jpg
De juiste verbinding

Voegen en opleggingen

Voegovergangen zijn de schakel tussen wegen, bruggen en viaducten. Het zijn flexibele, waterdichte stroken dwars over de weg. Ze moeten het verkeer dragen, bewegingen van bruggen en viaducten opnemen, de omgeving van de voeg beschermen tegen gevolgschade van lekkage en geen geluidhinder veroorzaken. Voegovergangen zijn vaak de zwakke schakels van de weg. Ze zorgen voor geluidsoverlast, irritatie bij de weggebruiker en hebben onderhoud nodig.

Heijmans beschikt over een gespecialiseerd team van opgeleide werknemers en heeft bijzonder veel ervaring op het gebied van voegen en opleggingen. Onze focus ligt op het raakvlak tussen ontwerp, specifieke normeringen, realisatie en onderhoud. Ons team schenkt extra aandacht aan het vooraf verifiëren van eisen om aantoonbaar het geëiste product en de bijbehorende dienst te leveren. Heijmans Span- en Verplaatsingstechnieken is actief lid van het platform Voegovergangen en Opleggingen (PVO). Heijmans werkt met een breed scala aan voegovergangen, waaronder:

Verschillende typen voegen

Er zijn veel verschillende type voegen, wij kunnen je helpen aan de juiste voeg voor elke oplossing, en dan bedoelen we de juiste oplossing:

  • Verborgen, stille voegovergangen (bijvoorbeeld de Brainjoint)
  • Diverse flexibele voegovergangen
  • Mattenvoegen
  • (Verbeterende) bitumineuze voegovergangen
  • Enkelvoudige stalen voegovergangen (renovatie en nieuwbouw, uitgevoerd met geluidsreducerende sinusplaten)
  • Meervoudige voegovergangen (Lamelvoegen)
  • Vingervoegen

De specialisten van Heijmans denken graag in een vroegtijdig stadium met u mee. Zo kunnen we met onze specialistische kennis en ervaring een kwalitatief en economisch goede oplossing voor u bieden. Wanneer bovenstaande voegconstructies niet passend zijn binnen uw project, dan kunnen wij u van ontwerp tot uitvoering en onderhoud ondersteunen met projectspecifieke voegovergangen.

Opleggingen

Opleggingen verbinden gedragen en dragende delen van constructies (bijvoorbeeld rijdekken en steunpunten). Ze moeten krachten van gedragen delen overbrengen naar dragende delen en bewegingen tussen deze delen toelaten, zonder dat de stabiliteit van constructies in het geding komt.

Heijmans is specialist in opleggingen en oplegsystemen. Al onze nieuwe opleggingen worden robuust en duurzaam ontworpen en altijd perfect ingebouwd. Ook in renovatie van bestaande opleggingen zijn wij zeer ervaren. Zoals bijvoorbeeld het vervangen van afdichtingen, PTFE, geleidingen conserveren en het herstellen van de functionaliteit. Van rolopleggingen, pot- en bolsegmentopleggingen tot trek- en drukopleggingen en scharnier- en taatsopleggingen. Vakkundig en aantoonbaar correct kunnen wij ook reparatie van rubber opleggingen uitvoeren.

Tevens kunnen wij voor alle soorten bestaande opleggingen een Gerichte Technische Inspectie (GTI) uitvoeren, inclusief onderkenning van schade, oorzaken en de gevolgen van deze oorzaken. Heijmans levert dan een objectief, risico gestuurd hersteladvies. Wilt u meer weten over opleggingen en voegconstructies voor uw specifieke project? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op