Skip to content
tunnel-schuiven-heijmans-2.jpg
Zware constructies van A naar B

Vijzelen en schuiven

Het vijzelen, schuiven en verplaatsen van constructies zijn zeer complexe operaties. Het vereist een absolute controle over de in de constructie geïnduceerde spanningen, van het begin tot het einde van de operatie. De specialisten van Heijmans hebben zeer veel ervaring met deze technieken en hebben hun kennis en kunde bij diverse grootschalige ontwerp- en bouwprojecten in Nederland en in het buitenland toegepast.

Vijzelen

Heijmans beschikt over gespecialiseerde apparatuur voor het opvijzelen/tillen en het transport. Tijdens het vijzelen wordt het proces real-time en met grote nauwkeurigheid gecontroleerd. Zo voldoen we aan de strengste eisen op het gebied van reactiekrachten en bewegingen ter hoogte van de vijzelpunten. Bestaande viaducten en bruggen kunnen door ons worden gevijzeld voor een reparatie, aanpassingen of vervanging. Wij kunnen het totale project voor onze rekening nemen, van de benodigde engineering tot en met de uitvoering inclusief de begeleiding op het werk. Heijmans wordt ook met regelmaat als specialist ingehuurd door andere bouwbedrijven.

Verplaatsingstechnieken

Bij verplaatsingstechnieken leggen wij onze accenten op de kwaliteit in uitvoering, planning en financiële huishouding van een project. Het verplaatsen van infrastructurele kunstwerken is millimeterwerk. De specialisten van Heijmans kunnen tunnels en andere constructies inschuiven, intrekken (strandjack), induwen, lanceren, roteren en ondersteunen. De delen waar bruggen, tunnels en viaducten uit worden opgebouwd wegen tonnen en dienen precies op hun plek te worden geplaatst.

Neem contact met ons op