Skip to content
hornerbrug-n280-roermond-heijmans-1.jpg
Betrouwbare bruggen, viaducten en tunnels

Groot onderhoud kunstwerken

Nederland telt heel veel bruggen, viaducten en tunnels, waar dagelijks veel verkeer gebruik van maakt. Deze bruggen, viaducten en tunnels zijn onmisbaar in de bereikbaarheid van ons land. Daarom is het belangrijk dat ze in goed staat blijven, want ze zijn ontworpen om een lange tijd mee te gaan.

Maar sinds de aanleg van veel bruggen in de jaren zestig en zeventig is het drukker geworden op de weg met meer zwaardere vrachtwagens. Dat vraagt veel van de constructie en daarom is goed onderhoud erg belangrijk.

Integrale aanpak

Er komt veel kijken bij het goed onderhouden van een brug, viaduct of een tunnel. Heijmans is in staat om met al haar specialistische kennis deze constructies in topconditie te houden. Denk daarbij aan het vervangen van het wegdek, het repareren van het beton, het vernieuwen van de voegconstructies en het versterken, verhogen of verbreden van bruggen en viaducten. Zo zijn we onder andere expert in het vijzelen van een brug, waarbij we het middenstuk van een brug centimeter voor centimeter omhoogduwen met grote vijzels. Dankzij een verhoging kunnen schepen met een hogere lading onder de brug door varen. Maar onze grootste kracht ligt in de integrale aanpak van het onderhoud, waarbij alle specialistische werkzaamheden in één keer worden gecombineerd om de overlast en de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken.

Heijmans heeft door de jaren heen een breed scala aan bruggen, viaducten en tunnels in Nederland gerenoveerd, zoals recent de Schipholtunnel, de brug bij Empel en de Hornerbrug. Onze specialisten denken graag in een vroegtijdig stadium met u mee. Zo kunnen we met onze kennis en ervaring een integrale en kwalitatief goede oplossing voor u bieden. Wilt u meer weten over het renoveren van bruggen, viaducten en tunnels? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.