Skip to content
Video observatie
Waarnemen, herkennen en identificeren

Video observatie

Camera’s creëren steeds meer mogelijkheden voor geavanceerde video-observatie. Dankzij intelligente software raakt de keuze voor alleen waarnemen, herkennen of identificeren steeds meer achterhaald.

Camera’s voor kentekenherkenning, spookrijderdetectie, filedetectie en bijvoorbeeld voertuigclassificatie houden bijna zelfstandig in de gaten wat er gebeurt. Tegelijkertijd vragen droge infra, natte infra, bedrijventerreinen en zonneparken om specifieke toepassingen.

Video-observatie voor volledig zicht

Onze specialisten adviseren voor de beste video observatie met camera’s voor waarneming, herkenning en identificatie langs bijvoorbeeld snelwegen, bij bruggen en sluizen en in tunnels. Voor alle infra en buitenterreinen, brengen we kritische informatie van belangrijke situaties in beeld. Met videomanagement brengen we alle video-input samen in één centraal systeem.

Situatiegerichte video-observatie

Camera’s met Intelligente Video Analyse focussen op vooraf aangegeven afwijkende situaties en zetten deze in de ‘spotlight’ bijvoorbeeld op een videowall. Zo kan bijvoorbeeld middels video observatie stilstand, of een spookrijder, direct worden gesignaleerd en geobserveerd en kan gepaste actie worden ondernomen.

We adviseren en realiseren koppelingen met een meldkamer en regelen interacties vanuit een centraal systeem voor security management.

6 voorbeelden van video-observatie voor droge infra

  • Stilstand- en filedetectie
  • Detectie van spookrijders
  • Detectie van afgevallen lading
  • Automatische nummerplaatherkenning
  • Tellen van voertuigen
  • Voertuigclassificatie

Drie specifieke toepassingen

Video observatie voor infra kent allerlei specifieke toepassingen. In droge en natte infra, voor bedrijventerreinen en bijvoorbeeld zonneparken realiseren we camerasystemen die kritische locaties en situaties in beeld brengen. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende drie toepassingen.

Camera’s in tunnels

Camera’s in tunnels brengen calamiteiten in beeld. Het is een essentiële vorm van ondersteuning voor wegbeheerders. Dankzij waarneming en/of herkenning is bij iedere situatie direct zichtbaar wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren.

Video- en camerasystemen voor wegen

De inzet van camera’s verbetert de veiligheid en draagt bij aan een soepele doorstroming. De systemen classificeren, brengen situaties in beeld of helpen milieuzones af te bakenen. Bovendien detecteren de camera’s afwijkingen en vreemde gedragingen.

Zo kunnen we voor het schouwproces een bijdrage leveren aan het veilig openen van een plus- of spitsstrook (schouwcamera’s) en maken incident management camera’s inzichtelijk of en welke incidenten er zijn, welke rijbanen afgekruist dienen te worden en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld dienen worden.

Video voor infra bij waterwegen

Steeds meer bruggen en sluizen worden op afstand bediend. Om dit veilig te kunnen doen, is een bedienaar afhankelijk van volledig zicht op het object. Zo worden met camera’s de slagbomen, stopstrepen en ‘doorrijders’ in beeld gebracht, zodat alleen op het juiste, veilige moment, de brug geopend kan worden.

Meer weten?

Neem contact op met onze specialisten

Neem contact met ons op