Skip to content
duurzaam bouwen
Voor de gezonde leefomgeving

Duurzaamheid

Hoe kunnen we de klimaatverandering tegengaan, natuurlijke hulpbronnen efficiënter gebruiken én het milieu beschermen? Via een duurzame infrastructuur. Duurzaam bouwen levert namelijk een belangrijke bijdrage aan een natuurinclusieve, klimaatbestendige en gezonde leefomgeving voor huidige en toekomstige generaties.

Een duurzame infrastructuur helpt onze gebouwde omgeving groener, biodiverser en uiteindelijk leefbaarder te maken. Door juist waarde toe te voegen, in plaats van te onttrekken. Te vergroenen, in plaats van verstenen. Natuur te verbeteren, in plaats van compenseren.

Integrale blik en innovatieve technieken

Met onze uitgebreide ervaring en technische expertise kijken we daarbij naar de hele keten: van duurzaam ontwerp, de infraproducten die we inkopen tot de partners waarmee we werken en de bouwprojecten die we uitvoeren. We hebben een doordachte manier van ontwikkelen, aanleggen, monitoren en onderhouden van de openbare ruimte en (weg)infrastructuur. Dit doen met innovatieve technieken en slimme specialisten. Met een integrale aanpak maken we samen de gezonde leefomgeving toekomstbestendig.

Zo geeft Heijmans invulling aan duurzaam bouwen aan de infrastructuur van morgen:

Neem contact met ons op