Skip to content
heijmans-kabels-leidingen-waterleiding-2.jpg
Van bron tot kraan

Waterleiding

Dag en nacht stroomt er in Nederland vers en schoon drinkwater uit de kraan. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Het waternet is een complex, ondergronds netwerk dat met regelmaat vernieuwd moet worden om de kwaliteit van het drinkwater te kunnen borgen. Heijmans is met meer dan 25 jaar ervaring dé specialist in de ondergrondse infrastructuur voor transport en distributie van (drink)water.

Wat we doen

Bij het aanleggen en vervangen van waterleidingen bestrijken we de gehele keten: van ontwerp, engineering, uitvoering tot het onderhoud van volledige drinkwatersystemen. We zijn gespecialiseerd in het aanleggen van verschillende typen waterleidingen, zoals grote transportleidingen, brandblusleidingen, proceswaterleidingen en rioolwaterleidingen (persleidingen). Voor ieder type leiding werken we met verschillende materialen, zoals staal, gietijzer, PVC en glasvezelversterkt kunststof. De uitdaging bij een waternetwerk met een grote diameter zit in de engineering en het nauwkeurig berekenen en uitvoeren van de (trekvaste) verbindingen. Dat is echt vakwerk. En daar is Heijmans goed in.

Als multidisciplinaire organisatie hebben wij de complete tracéengineering in huis. Hierdoor zijn wij in staat het ontwerp en de uitvoering van complexe projecten te verzorgen met alle dienstverlening daaromheen: van bodemonderzoek tot vergunningen. Binnen de projecten werken we integraal samen met de andere specialisten van Heijmans op het gebied van boortechnieken, bodemspecialismen, omgevingsmanagent en verkeersmaatregelen. Hierdoor kunnen we snel en efficiënter te werk gaan en heeft u slechts te maken met één loket.

Van transport tot meterkast

De systemen die we aanleggen bevatten vaak grote transportleidingen die het water over lange afstanden vervoeren. Deze leggen we overal in het Nederlandse landschap aan. Op het gebied van distributienetwerken verzorgen we aansluitingen tot in de meterkast en verwisselen we op grote schaal verouderde watermeters voor slimme meters bij mensen thuis. Daarbij neemt Heijmans vaak ook de volledige communicatie met de eindgebruiker uit handen.

Veilig werken

Bij het transport en distributie van (drink)water heeft veiligheid, gezondheid en milieu de hoogste prioriteit. Onze medewerkers zijn bevoegde en erkende vaklieden. Echte specialisten die gecertificeerd zijn. Zij voldoen aan alle eisen om risico’s tijdens de uitvoering van leidingwerkzaamheden te vermijden.

Voor wie werken wij?

We zijn werkzaam voor de meeste waterbedrijven in Nederland, zoals BrabantWater, Vitens, Dunea, Evides, WML, maar ook voor projectontwikkelaars bij nieuwe aansluitingen en grote private organisaties zoals Schiphol. Wij werken niet voor particulieren.

Wilt u advies bij het vernieuwen van uw waternetwerk of zoekt u een betrouwbare partner voor de uitvoering? Neem gerust contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte of factsheet aan.

Zo min mogelijk overlast

We werken continu aan de verbetering van onze processen, werkwijze en kwaliteit. Daarom investeren we volop in innovatie. Dit doen wij bijvoorbeeld door transportleidingen ondergronds te vernieuwen met behulp van kousrelining of van binnenuit bestaande waterleidingen te vervangen met behulp van pipecracking. In binnensteden en op andere drukke locaties met winkels, woningen en bedrijven is het openbreken van de straat vaak geen optie als de waterleidingen vernieuwd moeten worden. Wij vervangen het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en technieken. Met zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Vraag factsheet aan

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement