Skip to content
warmtenet
Milieuvriendelijk verwarmen en koelen

Warmtenet

Door de stijgende vraag naar duurzame energie wordt het steeds complexer om woningen en bedrijven te voorzien van groene energie. Die energie is vaak op te halen uit restwarmte van energiecentrales en uit afvalverwerkingsinstallaties. Een warmtenet of stadsverwarming noemen we dat ook wel. Het warmtenet over lange afstanden laten transporteren is specialistisch werk waar Heijmans al jarenlang ervaring in heeft. Van transportleiding tot aan de huisaansluitingen bij mensen thuis.

Warmtenet aanleggen

Bij het aanleggen van een warmtenet bestrijken we de gehele keten: van ontwerp, engineering en uitvoering tot het onderhouden van volledige warmtesystemen. Ook kijken we of het warmtenet rendabel te maken is. Als multidisciplinaire organisatie hebben wij de complete technische engineering in huis. Hierdoor zijn wij in staat het ontwerp en de uitvoering van complexe warmteprojecten te verzorgen met alle dienstverlening daaromheen: van bodemonderzoek tot vergunningen. Binnen de projecten werken we integraal samen met de andere specialisten van Heijmans op het gebied van horizontaal gestuurd boren, bodemspecialismen en omgevingsmanagement. Hierdoor kunnen we snel en efficiënter te werk gaan bij het warmtenet aanleggen en heb je slechts te maken met één loket.

WKO aanleggen

Binnen de warmtetransitie is Heijmans tevens dé specialist in totaaloplossingen voor warmte-koude systemen. Milieuvriendelijk verwarmen en koelen via duurzame alternatieven. Zo verminderen we per huishouden de CO2-uitstoot tot wel 50%. Naast het warmtenet of stadsverwarmingssysteem leggen wij ook systemen aan voor warmte- en koudeopslag (WKO). Deze systemen maken gebruik van grondwater met een constante temperatuur. Ze zijn 's zomers geschikt voor het koelen van gebouwen en 's winters voor verwarming. Energiebesparend en CO2-neutraal.

Veilig werken

Bij het aanleggen van leidingen voor het warmtenet of een WKO systeem passen we de nieuwste technieken toe en maken we gebruik van ons eigen moderne materieel. Wij beschikken over een professioneel, gecertificeerd team dat altijd volgens de laatste veiligheidseisen en de geldende NEN-normen werkt.

We zijn werkzaam voor de meeste energiebedrijven in Nederland, zoals NUON, Eneco, Stedin en DEVO maar ook voor bedrijven als Veolia, HVC Groep, en Ennatuurlijk. Wij werken niet voor particulieren.

Wilt u advies over het de aanleg van een warmte net of WKO systeem? Of zoek je een betrouwbare partner voor de de aanleg van het warmtenet? Neem gerust contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte of factsheet aan.

Vraag factsheet aan

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement