Skip to content
heijmans-kabels-leidingen-gasleiding-3.jpg
Van gasleverancier tot meterkast

Gas

Het gasnetwerk in Nederland is grotendeels in de jaren ’50 en ’60 aangelegd en wordt de komende jaren op grote schaal vernieuwd. Aanpassingen aan het gasnet zijn nodig om de komende jaren nog veilig te kunnen functioneren. Wanneer u als netbeheerder op zoek bent naar een expert voor het vernieuwen en vervangen van ondergrondse gasleidingen, dan bent u bij Heijmans aan het juiste adres.

Dit is wat we doen

Het aardgasnet is voor ons bekend terrein. Wij zijn in staat om zowel met lagedruk als hogedruk gas te werken. Naast het aanleggen en verwijderen van hoofd- en aansluitleidingen verzorgen wij ook de engineering, inspectie en het onderhoud van landelijke gasnetten. Van dienst- en hoofdleidingen tot transportleidingen in lage- en hogedruknetten. Tot onze werkzaamheden behoren ook het inrichten en onderhouden van distributiestations en het plaatsen van slimme gasmeters bij mensen thuis. Dit doen wij voor verschillende netbeheerders.

Als multidisciplinaire organisatie hebben wij ook de complete tracé engineering in huis. Hierdoor zijn wij in staat het ontwerp en de uitvoering van complexe projecten te verzorgen met alle dienstverlening daaromheen: van bodemonderzoek tot vergunningen. Binnen de projecten werken we integraal samen met de andere specialisten van Heijmans op het gebied van boortechnieken, bodemspecialismen, omgevingsmanagent en verkeersmaatregelen. Hierdoor kunnen we snel en efficiënter te werk gaan en heeft u slechts te maken met één loket.

Zo min mogelijk overlast

We werken continu aan de verbetering van onze processen, werkwijze en kwaliteit. Daarom investeren we volop in innovatie, zoals sleufloze technieken. In binnensteden en op andere drukke locaties met winkels, woningen en bedrijven is het openbreken van de straat vaak geen optie als de gasleidingen vernieuwd moeten worden. Wij vervangen het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en technieken. Met zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Veilig werken

Bij het transport en distributie van gas heeft veiligheid, gezondheid en milieu de hoogste prioriteit. Onze medewerkers zijn bevoegde en erkende vaklieden. Echte specialisten. Zij voldoen aan alle eisen om risico’s tijdens de uitvoering van leidingwerkzaamheden te vermijden.

Huisaansluitingen

Heijmans komt ook bij uw klanten thuis. Zo plaatsen we slimme meters, gasleidingen en waterleidingen tot in de meterkast. Om de overlast voor uw klanten tot een minimum te beperken plaatsen we steeds vaker meerdere soorten leidingen tegelijk. Wij worden daarom graag zo vroeg mogelijk betrokken in het proces om hoge kosten in een later stadium te voorkomen.

Voor wie werken wij?

We zijn werkzaam voor de meeste netbeheerders in Nederland, zoals Enexis, Liander, Stedin en samenwerkingsverbanden zoals Synfra. Wij werken niet voor particulieren.

Wilt u advies bij het vernieuwen van een gasnetwerk of zoekt u een betrouwbare partner voor de uitvoering? Neem gerust contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte of factsheet aan.


Vraag factsheet aan

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement