Skip to content
Grondwerk Maanwijk
Bouwen op een stevige basis

Grondwerk

Grondwerk vormt de basis voor alle grond-, weg-, water- en woningbouw. We ontgraven droge en natte bouwkuipen, brengen met onze partners gewapende grond aan, voeren grondverbeteringen door of werken bijvoorbeeld aan AGRAC-fundaties. Zowel grondwerk in natte als droge infra behoren tot onze corebusiness.

Bij Heijmans realiseren we zowel mono-disciplinaire projecten, bijvoorbeeld het maken van een bouwkuip, als het volledig woonrijp of bouwrijp maken van de bodem. Dat betekent dat we werken aan zowel eenvoudige als meer complexe uitdagingen op het gebied van grondwerk.

Ondertussen denken we na over een goed logistiek plan en bijvoorbeeld een doordachte grondbalans. Daardoor werken we aan projecten waarbij we in korte tijd tot meer dan 4 miljoen kuub gewapende grond verzetten.

Tip: combineer ons grondwerk bijvoorbeeld met bodemsanering

Eigen materieel voor grondwerk

We beschikken over eigen materiaal voor het grondwerk dat we uitvoeren in de bodem. Het gaat bijvoorbeeld om een machinepark met rupskranen en shovels. De machines zijn voorzien van GPS en worden bediend door vakkundig personeel, gespecialiseerd in specifieke toepassingen. Uiteraard beschikken onze werknemers over digitale tools om met de machines digitaal keuringen uit te voeren.

Tip: wilt u duurzaam laten graven? Bij Heijmans zoeken we doorlopend naar duurzame mogelijkheden, ook voor grondwerk. Met de aanschaf van elektrische graafmachines reduceren we de CO2-uitstoot. Sterker nog, daarmee kunnen we een emissie-vrije bouwplaats realiseren

Vier voordelen voor onze opdrachtgevers

  • Efficiënt en kostenbesparend: wij hebben alle kennis en techniek in huis
  • Vakkundig en veilig dankzij goed opgeleid en gespecialiseerd personeel
  • Altijd up-to-date en in controle dankzij de nieuwste digitale tools en systemen
  • Lage(re) CO2-uitstoot dankzij de inzet van hoogwaardig (elektrisch) materieel

Betrokken onderdeel van het bouw- of tenderteam

Ons team voor grondwerk vormt een betrokken onderdeel van het bouw- of tenderteam. Dat blijkt bijvoorbeeld uit:

  • Vakkundig personeel met passie voor grondwerk
  • De combinatie van specifieke kennis en moderne techniek
  • Ervaringen met oplossingen voor eenvoudige én complexe vraagstukken
  • Digitale systemen zoals Infrakit en innovatief materieel
  • De efficiënte afstemming van grond- en bouwstromen

Neem contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden met onze graafwerkzaamheden en grondwerk? Onze specialisten vertellen graag meer over onze inzet op locatie of het berekenen en opstellen van de grondbalans. Daarnaast werken we bijvoorbeeld grondgegevens uit tot overzichtelijke rapportages en geven we advies op maat.

Neem contact met ons op