Skip to content
img_4557.jpg
Ideaal op krappe bouwlocaties

Vibropalen

Heijmans Funderingstechnieken is specialist op het gebied van vibropalen en geeft advies over de diversiteit aan toepassingsmogelijkheden. Een fundering op vibropalen is zeer geschikt voor woningbouwprojecten, utiliteitsbouw en infrastructurele bouwwerken.

De vibropaal is bij uitstek geschikt voor gebieden met sterk wisselende inheiniveaus en is voor engineers een bekend funderingssysteem. Vibropalen kunnen in grote lengtes worden geproduceerd en kunnen snel geleverd worden.

Hoe werken vibropalen?

De vibropaal is een in de grond gevormde grondverdringende betonpaal vervaardigd met behulp van een stalen heibuis. Deze stalen buis wordt op het maaiveld geplaatst. Vervolgens wordt de buis op diepte gebracht door te heien of te trillen. Na het bereiken van het gewenste niveau wordt gecontroleerd of de buis aan de binnenzijde droog en vrij van grond is. De wapening wordt in de buis gehangen en daarna volgestort met beton. De heibuis wordt daarna uit de grond getrokken.

Kenmerken van vibropalen

  • Gunstige wrijvingseigenschap tussen de ruwe paalschacht en de grond (hoog schachtdraagvermogen)
  • Zware tussenlagen doorheien zonder risico op een paalbreuk
  • Paallengte en diameter zijn eenvoudig aan te passen bij tegenvallende kalenderwaarden
  • De palen kunnen gelijk op hoogte worden afgewerkt, waardoor de noodzaak tot koppensnellen vervalt
  • Het is mogelijk om over de gehele lengte van de paal wapening aan te brengen
  • Prijstechnisch en logistiek interessant ten opzichte van traditionele systemen, vooral bij lange palen, grote aantallen of palen met een hogere draagkracht
  • Flexibel te verwerken en ideaal voor binnenstedelijke bouwlocaties met weinig bewegingsruimte. Vloeibaar beton en kleine truckmixers bieden uitkomst
  • Korte leveringstijden, dus flexibel in realisatie

Meer weten over vibropalen?

De funderingsspecialisten van Heijmans denken graag in een vroegtijdig stadium met u mee. Zo kunnen we met onze specialistische kennis en ervaring een kwalitatief en economisch goede oplossing voor u bieden. Wilt u meer weten over het toepassen van vibropalen bij uw project? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend funderingsadvies.