Skip to content
open-front-boring-heijmans-2.jpg

Open front boringen

Voor deze techniek is een droge boorlijn benodigd. De boring wordt dus uitgevoerd boven de grondwaterstand – waar nodig verlagen we tijdelijk de grondwaterstand. Dan brengen we buizen aan die worden gebruikt als mantelbuis of rechtstreeks als productbuis. Alle in Nederland gebruikelijke buisdiameters zijn toepasbaar.

We starten met het graven van een perskuip (beginpunt) en waar mogelijk een ontvangstkuip (eindpunt). De wanden van beide kuipen worden in open ontgraving met taluds uitgevoerd of waar nodig met een sleufbekisting of damwand. In de perskuip installeren we vervolgens de boorstelling.

Draaiende aarde

De boorstelling in de perskuip perst de open buis door de droge grond en laat tegelijkertijd een schroefboor ofwel avegaar draaien. Deze boor draait de aarde door de open buis in de perskuip. Vervolgens koppelen we de volgende buissectie aan de geboorde buis en starten we het proces opnieuw, totdat de buis aankomt in de ontvangstkuip. De buis van materialen als beton, staal, polymeerbeton, gres, GVK of PP kan desgewenst zeer nauwkeurig worden aangebracht door de boring gestuurd uit te voeren.

Open front boringen kent twee hoofdsoorten. De eerste is de ongestuurde variant, waarbij de open boorbuis in een bepaalde richting en helling de weg van de minste weerstand vindt. Deze techniek is geschikt voor korte afstanden.

Langere afstanden bij open front boringen

Bij langere afstanden zetten we voor de nauwkeurigheid de gestuurde variant in. Hierbij stuurt het gespecialiseerde boorteam tijdens de pilotboring een kleinere bestuurbare boorkop via een vooraf ingestelde richting en helling van de perskuip naar de ontvangstkuip. Daarna persen we de open buis in het vastgestelde tracé van deze pilotboring, zodat het eindpunt vooraf nauwkeurig kan worden bepaald.

7 kenmerken open front boringen

  1. Geschikt voor het ondergronds kruisen over tientallen meters tot wel 100 meter lang
  2. Ondiepe kruising mogelijk
  3. Droge boorlijn
  4. Korte voorbereidingstijd en snelle uitvoering
  5. Geen boorvloeistof nodig
  6. Minimale overlast voor milieu en omgeving
  7. Diverse varianten mogelijk voor toepassing onder grondwater en bijzondere grondsoorten

Advies nodig over open front boring?

De boorspecialisten van Heijmans denken graag in een vroeg stadium met u mee. Zo kunnen we met onze specialistische kennis en ervaring een kwalitatief en economisch goede oplossing voor u bieden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Open front boringen voor uw project? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op