Skip to content
ASML Campus in Veldhoven (2019) richting zuid.jpg
De eindgebruiker centraal

Beheer en onderhoud van campusterreinen

Ilse Mulders

Ilse Mulders

Projectleider Assetmanagement

Bij campusterreinen en innovatiedistricten staan de eindgebruikers centraal. Wij zorgen er met onze aanpak voor dat studenten, onderzoekers, medewerkers en bewoners naar maximale tevredenheid kunnen werken, recreëren en wonen. Onze integrale aanpak van de buitenruimte resulteert in een campus die 100% voldoet aan de beeldkwaliteit en een snelle respons bij klachten en storingen de baas is.

Samen met bijvoorbeeld TU/Eindhoven en ASML werken we dagelijks aan het onderhoud en ontwikkeling van toonaangevende campusterreinen. Daarbij bieden we met onze integrale dienstverlening niet alleen een volledig pakket aan dienstverlening om het terrein in topconditie te houden, maar ook duurzame oplossingen om de terreinen voor te bereiden op de toekomst.

Een inspirerende buitenruimte draagt bij in de 'War for Talent'
Mats Stam

Onderhoudsconcept en sturen op beeldkwaliteit

Bij Heijmans ontwikkelen we complete, integrale onderhoudsconcepten voor de buitenruimte, waarbij we sturen op beeldkwaliteit. Dat doen we volgens de nationale norm CROW 380 voor de kwaliteit van het buitengebied.

We spreken met u een demarcatie en prestatieniveau (SLA) af waaraan de campus moet voldoen. Vervolgens staan we voor de afgesproken prestatieverplichting: we richten een onderhoudsconcept om de beeldkwaliteit te behouden. We schouwen maandelijks met een gecertificeerde inspecteur en rapporteren onze prestaties en mogelijke verbetervoorstellen digitaal aan Opdrachtgevers. End-to-end verantwoordelijkheid en volledige ontzorging.

Digitaal inzichtelijk

Met rapportages en een dashboard maken we (digitaal) inzichtelijk hoe we het beheer en onderhoud doen. Opdrachtgevers zien in één oogopslag hoe het campusterrein erbij ligt.

Met ons Assetmanagement professionaliseren we duurzaam beheer en onderhoud tot op het hoogste niveau.

Aandacht voor duurzaamheid, biodiversiteit en de energietransitie

Wij zien langjarige onderhoudscontracten als ideale kapstok om gestructureerd vorm te geven aan de transities waar (buiten)terreinen voor staan. Biodiversiteit, duurzaamheid, wateroverlast, hittestress, energievoorziening zijn allemaal uitdagingen die een lange termijn visie en zorgvuldige meerjarenbegroting vragen. Vanuit langjarige partnerships voor professioneel onderhoud van de buitenruimte denken we met onze integrale kennis en expertise met Opdrachtgevers mee over de ontwikkeling van een toekomstbestendige campus

Beheer en onderhoud van campusterreinen

Bij Heijmans zijn we gespecialiseerd in het volledige beheer en onderhoud van campusterreinen. We spreken met opdrachtgevers een prestatieniveau af, waarvoor we vervolgens volledig verantwoordelijk zijn. Dat voorkomt schakelen met allerlei afzonderlijke aannemers. In plaats daarvan zijn we het enige aanspreekpunt dat alle onderdelen van het beheer en onderhoud in eigen beheer heeft.

Wil je meer weten over beheer en onderhoud van een campusterrein? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Neem contact met ons op