Skip to content
Assetlife KLM avioduct 1600.jpg
Betere constructieberekening en meer veiligheid voor betonnen bruggen

Brug onderhoud

Brug onderhoud wordt steeds belangrijker, maar hoe kun je dit pro actief monitoren? Assetlife (her-)kent de gedragingen van constructies, zoals een betonnen brug. Sensoren die tegen de brug aan worden gemonteerd, fungeren als een stethoscoop. Zij halen data op uit het kunstwerk. Tot wel 500 miljoen datapoints per asset per dag registreren hoe een brug beweegt.

Slimme software algoritmes, gebaseerd op Heijmans’ domeinkennis, valideren zo hoe een brug door de tijd heen zal gaan vermoeien. De data wordt realtime gevisualiseerd en leesbaar gepresenteerd in een online dashboard. Assetlife kunstwerkmonitoring geeft asset eigenaren maximaal inzicht in de conditie en het (toekomstig) gedrag van hun betonnen brug en het brug onderhoud.

Voorspelbaar brug onderhoud

Het Assetlife dashboard presenteert objectieve data als leesbare informatie en inzichten. Beter én eerder dan visuele waarnemingen, die vaak subjectief zijn. Met onze data krijg je signalen rechtstreeks uit de beton brug, eigenlijk van binnenuit de constructie. Nog voordat de eerste tekenen buitenaf zichtbaar worden. Met die inzichten kun je eerder efficiënt onderhoud aan je brug plannen, betere managementbesluiten maken en grote(re) herstelkosten besparen.

Hoe weet je 100% zeker, dat de sterkte en stijfheid van een betonnen brug blijft voldoen?

Kunstwerkmonitoring

Je kunt nieuwe en bestaande kunstwerken voorzien van Assetlife technologie. Zoals civiele kunstwerken, beton bruggen, viaducten/avioducten, spoorbruggen, sluizen, dijken, wegdekconstructies en asfalt. Je kunt de Assetlife data koppelen aan eigen platformen en assetmanagement omgevingen. Door meerdere kunstwerken aan het Assetlife dashboard toe te voegen ontstaan niet alleen inzichten per object, maar wordt ook de status van een heel areaal inzichtelijk. Daarmee ben je in staat actief te sturen op de gecombineerde inzet van je beton bruggen.

Unity check bruggen

Het areaal in Nederland veroudert. Er zijn circa 8.000 betonnen bruggen met het stempel “matige conditie”. Daarvan zijn er ruim 1.000 die ronduit als “slecht” worden gekwalificeerd. Visuele inspecties leggen niet alles bloot en ook herberekeningen zijn maar theoretische uitgangspunten. En een unity check moet altijd een veiligheidsmarge inbouwen. Als je Assetlife aanbrengt op jouw beton brug loop je niet achter de feiten aan. Je kunt vooruitkijken en besluiten nemen op basis van realistische en objectieve gegevens.

Assetlife geeft zekerheid bij een toenemende druk op het Nederlandse infra-areaal.
Tom Mullens

Meer weten?

Wil je meer weten over het proactief kunnen beheren van het onderhoud van jouw betonnen brug? Hoe je Assetlife actief kan inzetten om meer zekerheid te hebben met de inzichten uit het binnenste van je kunstwerk? Neem dan contact op met een van onze specialisten:

Neem contact met ons op