Skip to content
Bart Breedijk
Jouw vastgoed verduurzamen: aan de slag met duurzame huisvesting

Duurzaam vastgoed

Als gebouweigenaar of -beheerder vind je duurzame huisvesting belangrijk. Je wilt van het gas af, kosten besparen, voldoen aan wet- en regelgeving of helemaal CO₂-neutraal zijn in 2030. Dit zijn prachtige ambities, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Als de doelen staan maar de actie uitblijft biedt een roadmap naar duurzame huisvesting uitkomst. Die roadmap achterhaalt de werkelijke drijfveren van duurzame ambities, om daarmee aan de slag te gaan.

De onderliggende motieven van jouw organisatie om te verduurzamen vormen de sleutel tot succes. Daar ligt de werkelijke wens en de ervaren urgentie om ermee aan de slag te gaan. Zo krijgen duurzame doelstellingen een concrete aanpak. Een roadmap voor duurzame huisvesting bevat concrete actie om mee te starten. Wij zijn de duurzaamheidsadviseur die jou helpt met duurzaam vastgoed en een gezonde werkomgeving.

Van een visie naar het werkelijk verduurzamen van vastgoed

Wie z’n duurzame drijfveren kent, kan die gebruiken om over te gaan tot concrete actie. Achterhaal de onderliggende motivatie en zet dat om in haalbare oplossingen die het bedrijfspand verduurzamen. Werk toe naar een duurzaam kantoor of vraag onze adviseur duurzaamheid naar meer mogelijkheden voor andere bedrijfsgebouwen.

Duurzaam vastgoed heeft namelijk de toekomst. Dus merk jij dat de ambities er zijn, maar dat de actie uitblijft? Verduurzaam volgens een gedegen plan voor duurzame huisvesting dat helpt om daadwerkelijk in actie te komen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de roadmap naar duurzame huisvesting. Die roadmap voorkomt focus op contractuele verplichtingen en minimale wettelijke eisen. In plaats daarvan gaat het om strategische duurzaamheidsdoelen en een concrete aanpak om daarmee aan de slag te gaan. Binnen de bredere dienst brengt het jouw organisatie in beweging.

roadmap duurzame huisvesting2

Naar duurzaam vastgoed in 5 stappen

1 | Missie, visie en ambitie
Tijdens een kennismakingsgesprek bespreek je de missie, visie en duurzame ambitie. Wie verder graaft komt uit bij de onderliggende drijfveren voor duurzaam vastgoed. Gaat het bijvoorbeeld om CO2-reductie, een lagere energierekening of meerwaarde voor het vastgoed? Of spelen ook andere stakeholders hierin een rol?

2 | Actief aan de slag
Tijdens een workshop ga je actief aan de slag met de belangrijkste thema’s voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand. Vanuit Objectives, Goals, Strategies en Measures (OGSM-methode) werk je dit verder uit. Het vertaalt strategische doelstellingen naar concrete actie.

3 | Roadmap voor verduurzaming
Een praktische roadmap vormt het actieplan om te laten zien wat er nodig is om duurzame ambities te realiseren. Het combineert inzicht in wat er moet gebeuren, de te verwachten kosten en de te verwachten resultaten die volgen. Het is een stap-voor-stap concrete aanpak om jouw bedrijfspand te verduurzamen.

4 | Voer uit en meet de prestaties
Gebruik de roadmap voor verduurzaming om concrete actie te plannen. Zet de eerste stap, meet de prestaties en pak vervolgens door. Neem maatregelen om het bedrijfspand te verduurzamen en houd bij welke verbeteringen dat oplevert.

5 | Blijf monitoren
Monitor resultaten om de voortgang bij te houden. Gebruik bijvoorbeeld een energiescan en energiesensoren. Neem gerichte maatregelen als de inzet nog niet de gewenste resultaten oplevert. Stuur bij waar dat nodig is.

De voordelen van het verduurzamen van vastgoed

Gebruik een actieplan en een roadmap binnen onze bredere aanpak voor duurzame huisvesting. Wij helpen duurzame ambities en strategische doelstellingen te vertalen naar concrete actie. Het is een stap-voor-stap aanpak waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt.

  • Krijg inzicht in onderliggende drijfveren van jouw duurzame ambities
  • Werk volgens een realistische roadmap waarmee je direct aan de slag kunt
  • Draai zelf aan de knoppen en monitor het duurzame resultaat
  • Betrek specialisten met specifieke verduurzaam-expertise
  • Realiseer resultaat op de korte termijn

Aan de slag: wij zijn jouw duurzaamheidsadviseur voor gebouwen

Liggen er duurzame ambities, maar lukt het niet om de eerste stap te zetten om het pand te verduurzamen? Gebruik de roadmap naar duurzame huisvesting om het nu wél op te pakken.

Download onze whitepaper Van ambities naar resultaat: start in vier stappen met het verduurzamen van je gebouw en verdiep je in wat er moet gebeuren om het duurzame resultaat te bereiken dat je voor ogen hebt.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Ben je benieuwd wat Heijmans voor je kan betekenen? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op