Zorgcomplex de Zandscheer

Dat willen we toch allemaal als de jaren verstrijken en de eerste tekenen van ouderdomsklachten ontstaan? In je eigen huis voel je je dan nog altijd het prettigst. De Zandscheer in Lunteren maakt dat met zijn zorg ondersteunende faciliteiten aan huis mogelijk. Het is een treffend voorbeeld van wonen met zorg als antwoord op de ontwikkelingen in de zorgsector, waardoor mensen steeds langer thuis blijven wonen.

 • Lunteren
 • 2015-2017
 • 4 miljoen
 • Gemeente Ede en Woonstede

Vijf keer bijzonder

 1. Veel te kiezen

  Veel te kiezen

  De Zandscheer biedt een fijne, compacte mix van huur- en koopappartementen en eengezins koopwoningen voor gezinnen met een royale tuin. Een fijne geruststelling is dat alle appartementen zorgondersteuning bieden. Vroeg of laat, wanneer bewoners daar behoefte aan hebben.

 2. Een goed begin

  Een goed begin

  Samen met zorgverlener Opella is gekeken welke invulling op gebied van zorg het best aansluit bij het gebouw en de locatie. De zorggarantie die hierdoor kon worden afgegeven is een eerste stap in de gezamenlijke ontwikkeling van het bieden van goede en betaalbare zorgwoningen en -voorzieningen.

 3. Zorg aan huis

  Zo biedt de Zandscheer allerlei mogelijkheden voor services, behandeling, zorg en ondersteuning. Afhankelijk van de wensen en situatie wordt samen met bewoners bepaald wat nodig is. Van hulp bij het huishouden en personenalarmering tot intensieve zorg.

 4. Zorg in de buurt

  Zorg in de buurt

  Zorgcentrum ‘De Honskamp’ van Opella, vlak bij de Zandscheer, biedt intensieve zorgondersteuning. Eenmaal thuis kunnen de bewoners in hun vertrouwde omgeving verder verpleegd worden. Zo biedt de Zandscheer bewoners meer zekerheid voor de toekomst.

 5. Duurzame woonkwaliteit

  De combinatie van jaren 30 stijl met hedendaags comfort, zoals energiebesparende voorzieningen, hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en tal van opties, maakt het project van duurzame woonkwaliteit aantrekkelijk voor bewoners.