Leren in een ufo

Ieder jaar een groeiend studentenaantal. Tot er een moment komt dat er geen plaatsen meer over zijn. Afwijzen is geen optie, want onderwijs en kennisontwikkeling is cruciaal. Meer plaatsen bieden uitkomst. Orion, het nieuwe onderwijsgebouw op Wageningen Campus biedt 2.600 extra onderwijsplekken, een ‘zwevende’ collegezaal en heeft de uitstraling van een vijfhoekige monoliet. Leren en werken wordt zo een stuk leuker.

 • Wageningen
 • 2011 -2013
 • 40 miljoen
 • Wageningen UR

Vijf keer bijzonder

 1. De Ayern Rock, maar dan anders

  De Ayern Rock, maar dan anders

  De Ayern Rock in Australië. Een van de bekendste monolieten ter wereld. Orion heeft net zo’n monolithische uitstraling: strak, symmetrisch en voorzien van opvallende architectuur. Het gebouw gaat 45 meter de lucht in waardoor je niet om dit moderne gebouw heen kunt.

 2. Een ufo als collegezaal

  Een ufo als collegezaal

  Leren in een gewone collegezaal? Niet in het Orion. De constructie van het ufo-achtig auditorium biedt 720 plaatsen aan studenten. Door geluidsdichte vouwwanden is deze ufo in kleinere ruimtes in te delen. Per ruimte kan het klimaat aangepast worden. Dat is nog eens prettig leren en werken.

  Tags

 3. Aangenaam leren

  Energiegebruik, efficiënt en duurzaam. Drie onderdelen die van Orion het meest duurzame gebouw van de campus in Wageningen maken. Met een systeem waarbij grondwater in de zomer voor koeling zorgt en in de winter voor verwarming zitten de gebruikers er altijd aangenaam bij.

  Tags

 4. Combinatie bouw en techniek

  Combinatie bouw en techniek

  Één van de allereerste werken waarbij er sprake is van een combinatie tussen bouw en techniek. Twéé verschillende disciplines aan het werk op een project. Door kennis, kunde en samenwerking te bundelen heb je de drie aspecten voor succes te pakken.

  Tags

 5. Scoren door goede planning

  Een gedetailleerd werkplan, een realistische planning, een risicobeheersplan en een goede presentatie. Dat zijn de aspecten die meer dan de helft hebben meegewogen tot gunning van dit project. De kwaliteit telde hiermee boven de prijs.

WUR Orion
WUR Orion
WUR Orion Duurzaam en flexibel