Ruimte voor beweging

De vraag naar sociale huurwoningen in de gemeente Venlo neemt nog altijd toe. Reden voor woningcorporatie Woonwenz om Heijmans opdracht te geven 89 nieuwbouwwoningen (huur en koop) te realiseren, op maar liefst vijf verschillende locaties in en nabij de grootste gemeente van Noord-Limburg.

 • Venlo
 • 2017-2018
 • 8 miljoen
 • Woonwenz Venlo

Vijf keer bijzonder

 1. Mooie mix

  Mooie mix

  Verspreid over vijf projecten in Venlo (Rummerkampstraat, Adelborstenstraat eo, De Ruit, Dautzenbergstraat en De Wal) en één project in Melderslo verrijst een mooie mix van betaalbare, grondgebonden en levensloopbestendige woningen.

  Tags

 2. Design én construct

  Design én construct

  Voor het project is een ontwikkel- een aannemingsovereenkomst afgesloten. Heijmans ontwerpt alle huur- en koopwoningen samen met architectenbureau INBO.

  Tags

 3. Integrale aanpak

  Voor een zo efficiënt mogelijke uitvoering van de vijf deelprojecten is een overkoepelende planning gemaakt. Zo hoeft materieel voor de bouw niet heen en weer vervoerd te worden en kan het bouwproces van een opvolgend deelproject ‘gekopieerd’ worden.

  Tags

 4. Heijmans Huismerk

  Heijmans Huismerk

  De woningen worden gebouwd volgens het Heijmans Huismerk-concept. Dit zorgt onder andere voor een kort bouwproces. In de meeste gevallen staat het casco binnen één dag en worden de huizen in 60 dagen afgebouwd.

  Tags

 5. Levensloopbestendig wonen

  In de levensloopbestendige woningen (ook wel nultredenwoningen genoemd) bevinden, naast de woonkamer en keuken, ook de hoofdslaapkamer en badkamer zich op de begane grond. Deze woningen zijn daardoor uitermate geschikt voor senioren die minder goed ter been zijn.

  Tags