Weids wonen in Gouda

Wonen in een wijk met een grote waterplas en eigen natuur- en recreatiegebied? Klinkt prachtig. Dat is precies wat Westergouwe, de nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda, wordt. De komende jaren realiseert VOF Westergouwe, een samenwerking van Heijmans en VolkerWessels, tweeduizend woningen en een winkelcentrum.

 • Gouda
 • 2015-2032
 • 191 miljoen
 • VOF Westergouwe

Vijf keer bijzonder

 1. Voor elk wat wils

  Voor elk wat wils

  Westergouwe bestaat uit meerdere buurtjes die stapsgewijs worden gebouwd en verkocht. Het woningaanbod is divers, zowel in woningtypen als prijsklassen. Zoals twee-onder-één kappers aan het water of groen tot brede eengezinswoningen met een diepe achtertuin.

 2. Poldernatuur

  Poldernatuur

  De omgeving van het polderlandschap wordt optimaal benut. Bewoners zullen op loopafstand van hun huis toegang hebben tot een schitterend natuur- en recreatiegebied van maar liefst 45 hectare en een parkachtige groene strook die door de hele wijk loopt.

 3. Droog en veilig

  Veel ruimte voor waterberging, een trapsgewijs verlopend waterpeil en een integrale zandophoging: zo is de wijk beschermd tegen hevige regenval. In de randwoningen van Eiland 1 is een keerwand opgenomen. Deze voorkomt overlast in geval van een dijkdoorbraak van de Hollandsche IJssel en Gouwe.

  Tags

 4. Voorzieningen

  Voorzieningen

  Gezien de wijk stap voor stap wordt ontwikkeld, zijn er al vanaf het begin voldoende voorzieningen. Zoals een kindcentrum bestaande uit een brede school en kinderopvang. Verder zal de wijk uiteindelijk ook verrijkt worden met een winkelcentrum van circa 6.000m2.

 5. Standaard huisbesturing

  In de nieuwste ontwikkeling Gouwekade, worden 35 eengezinswoningen standaard voorzien van een huisbesturingssysteem. Bewoners kunnen via hun tablet en smartphone zaken als verlichting en verwarming draadloos en op afstand volledig veilig bedienen.

  Tags

In beeld

Westergouwe
Westergouwe
Westergouwe Fase I