Een contract voor minder verkeershinder

Hoe houd je een bestaand wegennet continu in beweging zonder overlast te veroorzaken? Via een Variabel OnderhoudsContract (VOC). Een nieuwe contractvorm en aanpak waarbij het onderhoud aan wegen, viaducten en geleiderails door de contractant zélf wordt vastgesteld en in overleg uitgevoerd. Zo worden de werkzaamheden efficiënter gepland met minder verkeershinder en overlast voor de gebruikers.

 • Utrecht en Noord-Brabant
 • 2012-2014
 • 15 miljoen (jaarlijks)
 • Rijkswaterstaat

Vijf keer bijzonder

 1. Kruip in de huid

  Kruip in de huid

  Als opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de scope (onderhoudsmaatregelen) en een goede planning. Met het VOC hoeft dat niet meer. Hier kruipt de opdrachtnemer in de huid van de beheerder en worden nieuwe werkprocessen en werkmethodieken gedefinieerd.

  Tags

 2. Midden in de nacht

  Midden in de nacht

  Om files en overlast te beperken, wordt er gewerkt in de nacht en in de weekenden. Altijd inzetbaar en met zo min mogelijk overlast voor de weggebruiker.

  Tags

 3. Zevenklapper

  Heijmans scoorde het beste op alle zeven aangeboden percelen. Vanwege het vooraf bepaalde maximum van twee opdrachten per inschrijver, is gekozen voor de regio’s Utrecht en Noord-Brabant West.

 4. Negen meter de lucht in

  Negen meter de lucht in

  Het negen meter hoge mobiele geluidsscherm is een van de vele specials binnen het VOC. Constructief en geluidsabsorberend beton worden als één element aangebracht.

 5. Kijk vooruit

  Van symptoombestrijding naar sturen op brede, structurele oplossingen. Met oog voor de kosten over de volledige levensduur. Dat is de kern van Heijmans Lifecycle Management (HLM).

  Tags