380 koppen koffie

In het Limburgse Voerendaal brachten we 380 woningen met een energielabel van D, E of zelfs F naar het niveau van minimaal C. Een ingrijpend proces. Niet zozeer de werkzaamheden, maar bovenal het intensieve contact met de bewoners en de impact op hun privacy.

 • Voerendaal
 • 2013-2015
 • 2 miljoen
 • Woningstichting Voerendaal

Vijf keer bijzonder

 1. Pilot succes

  Pilot succes

  Tijdens een pilot testten we onze aanpak bij veertig huizen. De bewoners en Woningstichting Voerendaal waren vooral te spreken over de manier waarop Heijmans omging met de bewoners. Hun waardering bleek uit het vervolg van de overige 380 huizen die we mochten verduurzamen.

 2. Flinke sprong

  Flinke sprong

  In Voerendaal loopt het programma ‘Meer met Minder in Voerendaal’. De ambitie is dat alle huizen van de corporatie uiterlijk 2015 op minimaal energielabel C zitten. Onze renovatiewerkzaamheden leveren een fikse bijdrage aan die energiesprong.

  Tags

 3. A tot Z

  Terwijl een corporatie normaal gesproken de taak van contact met huurders op zich neemt, werd deze aan ons toevertrouwd. Zo verzorgden we het gehele proces van na-isolatie van de gevels en vloeren tot de service na de werkzaamheden.

 4. Een bakkie

  Een bakkie

  Dagelijks zat de uitvoerder aan tafel met bewoners. Hij begreep de wensen, behoeften en emoties van de bewoners. Binnen één proces slaagde hij erin maatwerk te bieden aan ieder.

 5. Dubbel zo snel

  Het project werd ruim binnen het vooraf vastgestelde budget en de verwachte termijn uitgevoerd. Niet drie, maar anderhalf jaar had Heijmans nodig om de energieprestatie van de 380 huizen te verbeteren.