Betere bereikbaarheid en verkeersveiligheid

De N381, een belangrijke weg voor het verkeer richting Zuidoost-Friesland, wordt vanaf eind 2018 tussen Donkerbroek en Oosterwolde verbreed van 1×2 naar 2×2 rijstroken over een lengte van acht km. Daarnaast passen we vijf kunstwerken aan op de 2×2 situatie. De werkzaamheden moeten bijdragen aan een betere bereikbaarheid van en verkeersveiligheid in de regio.

 • Donderbroek – Oosterwolde
 • 2018-2020
 • €18 miljoen
 • Provincie Fryslân

Vijf keer bijzonder

 1. Veilig werken

  Veilig werken

  Tijdens de werkzaamheden brengen we over het hele tracé een geleiderail aan. Zo ontstaat er een fysieke scheiding tussen werk- en doorgaand verkeer. Daardoor kunnen de medewerkers van Heijmans veilig aan het werk, terwijl automobilisten gewoon door kunnen rijden.

  Tags

 2. Donkerbroek bereikbaar

  Donkerbroek bereikbaar

  De toegangsweg naar het dorp Donkerbroek kruist de N381. Heijmans legt een tijdelijke brug aan en zorgt er zo voor dat Donkerbroek tijdens onze werkzaamheden altijd bereikbaar is.

 3. Vlog

  Om alle betrokken partijen te informeren over de voortgang van het werk en om jongeren uit de omgeving enthousiast te maken voor werken in de bouw, maken we een reeks met vlogs. De eerste aflevering staat in het teken van veiligheid, bekijk de vlog onderaan deze pagina.

 4. Omgeving

  Omgeving

  Het landelijke gebied rond de N381 kent veel boerenbedrijven. Met ons werk kruisen we hun perceel, maar nooit zonder overleg. We plannen het werk zo dat de boeren altijd van huis hun land kunnen bereiken en andersom.

 5. Laatste klus

  In 2015 is het tracé al eens aangepakt en uitgebreid van 1×1 rijstroken naar 2×1. Nu volgt de laatste klus op de N381, het verdubbelen naar 2×2 rijstroken.

  Tags

Veiligheid op de N381
Veiligheid op de N381
Veiligheid op de N381