Van top tot teen vernieuwd

Efficiënter gebruik maken van de mogelijkheden, dat was één van de achterliggende gedachten van de renovatie van de kantoortoren van Veiligheidsregio Haaglanden. Zowel Brandweer Haaglanden, Geneeskundige Hulpverlening in de REGIO en Meldkamer Ambulancezorg zijn hier gehuisvest. Een grondige metamorfose van circa 6.000 m², verdeeld over 11 verdiepingen.

  • Den Haag
  • 2013-2014
  • 3 miljoen
  • Veiligheidsregio Haaglanden

Vijf keer bijzonder

  1. Very good

    Very good

    Door tijdens de renovatie continu te sturen op duurzaamheid, hebben Heijmans en VRH de operationele kosten verlaagd en duurzaamheidsprestaties van het gebouw verbeterd. Met als uitkomst een BREEAM gecertificeerd gebouw ‘in-use’ met drie sterren, ofwel Very Good.

    Tags

  2. Eerbetoon

    Eerbetoon

    Het vak van de brandweer kent risico’s. Om hier aan herinnerd te worden en respect te tonen, is op de eerste verdieping een speciale wand gemaakt. Plaquettes van overleden brandweermensen hebben tussen het groen een eervolle plek gekregen.

  3. Van top tot teen

    Alle binnenwanden, vloerbedekkingen en plafonds in de kantoortoren zijn vernieuwd. De begane grond heeft de grootste transformatie ondergaan. De bestaande zijgevel is circa vijf meter naar voren verplaatst waardoor extra oppervlak vrij is gekomen voor een koffiecorner en een trapopgang die naar vergaderzalen en het bedrijfsrestaurant leidt.

    Tags

  4. Koeling vanuit het hart

    Koeling vanuit het hart

    Installaties vormen het kloppend hart van een gebouw. Het klimaat moet altijd in orde zijn. In de oorspronkelijke situatie was geen koeling voorzien. Tijdens de renovaties is er een koelmachine geplaatst op het dak van de 11e verdieping. Via inductie-units in plafonds wordt gekoelde lucht verspreid over alle kantoorverdiepingen.

    Tags

  5. Speciale werktijden

    Beperken van overlast stond voorop. Door boor- en zaagwerkzaamheden op speciale tijden uit te voeren en steeds twee van de elf verdiepingen vrij te geven voor de renovatie, is het aantal klachten beperkt gebleven. Een hele uitdaging aangezien de renovatie veelal tijdens kantooruren heeft plaatsgevonden.

    Tags

In beeld

VRH
VRH
VRH Gaat nieuw werken