10 jaar in de schoolbanken

Op de Universiteit van Amsterdam zorgt Heijmans voor het beheer en onderhoud van de technische installaties in alle gebouwen, inclusief de laboratoria. In de vorm van een tienjarig prestatiecontract wordt tot en met 2020 gewerkt aan het verduurzamen van de universiteit.

 • Amsterdam
 • 2010-2020
 • -
 • Universiteit van Amsterdam

Vijf keer bijzonder

 1. Drie clusters

  Drie clusters

  Het contract startte in 2010 met het technisch beheer en serviceonderhoud van het cluster Science Park (8 gebouwen, inclusief 15.000 m2 laboratoria). Na het faillissement van Imtech in 2015 zijn daar de clusters Roeterseilandcampus en de Binnenstadscampus in Amsterdam bij gekomen. Het gaat in totaal om zo’n 400.000 m2 BVO.

 2. Prestatiecontract

  Prestatiecontract

  In een tienjarig prestatiecontract formuleert de UvA afspraken over de gewenste prestaties die geleverd moeten worden. Daarbij is aandacht voor duurzaamheid, energiebeheer, onderhoudsconditie en kostenbeheersing. De doelstellingen zijn geformuleerd in KPI’s die ieder jaar worden aangescherpt.

  Tags

 3. KPI's

  Heijmans heeft de taak om het installatieniveau op hetzelfde niveau te houden of op een hoger niveau te brengen. De belangrijkste Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) in het prestatiecontract zijn tijdig opstellen van offertes, hersteltijd, verbetering onderhoudsplan, verbetervoorstellen en optimalisatie van het energieverbruik.

 4. Op locatie

  Op locatie

  Heijmans draagt zorg voor het technisch beheer en alle service- en onderhoudswerkzaamheden aan de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. We hebben een eigen thuisbasis op het Science Park van waaruit de onderhoudswerkzaamheden worden aangestuurd. Er is beschikking over een 24-uurs storingsdienst.

 5. Duurzaam energiebeheer

  Heijmans maakt voor de UvA energie-optimalisatieplannen. Zo dragen we bij aan duurzame, energiezuinige én kostenbesparende installaties. Samen met de UvA hebben we het doel om 30% minder energieverbruik te realiseren in 2020.

In beeld