Reconstructie van een centrale ader

Het Gelderse Culemborg telt 27.000 inwoners en blijft groeien. Er is behoefte aan een goede en veilige bereikbaarheid voor fietsers en autobestuurders. De reconstructie aan de Tunnelweg, een van de centrale aders van de stad, biedt uitkomst en zorgt voor een veilige én bereikbare route naar scholen, het station en het bedrijventerrein.

 • Culemborg
 • 2015-2015
 • 850.000
 • Gemeente Culemborg

Vijf keer bijzonder

 1. Ovonde

  Ovonde

  De Tunnelweg verbindt twee rotondes door een tunnel onder het spoor. Om verkeersproblemen, zoals opstopping, te voorkomen worden tweezijdige fietspaden aangelegd en de rotondes gereconstrueerd. Eén rotonde wordt omgevormd tot een Ovonde.

 2. Veilig van A naar B

  Veilig van A naar B

  Veiligheid is een van de belangrijkste speerpunten. Om veilig van A naar B te komen coördineren verkeersregelaars het verkeer en beantwoorden zij vragen van weggebruikers.

 3. Stakeholders

  Een goede afstemming met de omgeving zorgt voor waardering en begrip van je werk. Door vooraf te inventariseren en een luisterend oor te bieden aan stakeholders, konden wensen verwerkt worden in het plan van aanpak. Dit resulteerde in een goede samenwerking vanuit Heijmans en haar omgeving.

 4. Gele gloed

  Gele gloed

  Heijmans won de opdracht op basis van EMVI-criteria en UAV-GC. Taken en verantwoordelijkheden werden samengevoegd binnen het bouwproces. Het werk werd gerealiseerd door Heijmans-medewerkers uit verschillende infra-disciplines.

 5. Back to the 70’s

  Werken op een postzegel, een overvol bedrijventerrein met weinig ‘open ruimte’. Om toch een geschikte werkplek te vinden is er gebruik gemaakt van een ‘retrowoning’. De typerende bruine tegeltjes, rode gordijnen en een antieke voordeur zijn nu de kenmerken van het projectkantoor.

In beeld