Een werkvak van 166 km

Dit jaar keert het grootste, jaarlijkse sportevenement ter wereld voor de zesde keer terug naar Nederland. Een record. We hebben het over de Tour de France. In 21 etappes legt het peloton 3.344 kilometer af. Ze starten in Utrecht en eindigen in Parijs. Bij etappe 2 verzorgt Heijmans de coördinatie van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland.

 • Utrecht / Zeeland
 • 2015 -2015
 • 481.000
 • Stichting Tour Utrecht 2015

Vijf keer bijzonder

 1. Etappe 2: 166 kilometer

  Etappe 2: 166 kilometer

  Een werkvak van 166 kilometer, het langste waar Heijmans ooit aan heeft gewerkt, vormt de route van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland.

 2. Rijdend als een trein

  Rijdend als een trein

  Door zo’n 300 verkeersregelaars en medewerkers worden er continu wegafzettingen en verkeersomleidingen geregeld. Met een gemiddelde snelheid van 46 km/u gaat het ‘Heijmans peloton’ al rijdend door het land om haar werkzaamheden te verrichten.

 3. Logistiek spel

  Om ervoor te zorgen dat het werkvak wordt vrijgesteld van verkeer, wordt er hulp ingeschakeld. 20 motoren en 22 vakmannen zorgen ervoor dat de wegen tussen Utrecht en Zeeland worden ‘schoongeveegd’ zodat de werkzaamheden direct kunnen starten.

 4. Van kunststof barrier tot medische hulp

  Van kunststof barrier tot medische hulp

  Naast de wegafzettingen en verkeersomleidingen is Heijmans ook zichtbaar bij de finishlocatie Neeltje Jans. Hier staan de medische hulp, beveiliging en gastvrouwen geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat iedere bezoeker veilig en gastvrij wordt ontvangen.

 5. Maximale inzet, minimale overlast

  Ondanks de grote happening wordt er alles aan gedaan om de overlast te minimaliseren. Zodra de wielrenners een gebied hebben gepasseerd, worden de wegen weer opengesteld en de wegafzettingen verwijderd. Na een kwartier merk je niets meer van dit grootse sportevenement.

In beeld

Etappe 2
Etappe 2
Etappe 2 Van kop tot staart