Vijf muziekzalen in
één gebouw

Het kan allemaal in TivoliVredenburg; of je nou van pop, dance, klassiek, rock of jazz houdt. In de vijf unieke zalen is er voor ieder die van muziek houdt wat wils. Dat was ook het doel; een bijzonder en onderscheidend muziekprogramma bieden. Het 45 meter hoge gebouw biedt daarbij de intieme sfeer die bij een concertbeleving past.

 • Utrecht
 • 2009 -2013
 • 81 miljoen
 • Gemeente Utrecht

Vijf keer bijzonder

 1. Huwelijk van oud en nieuw

  Huwelijk van oud en nieuw

  Het nieuwe onderkomen bestaat voor het grootste deel uit nieuwbouw. Toch is een stuk historie bewaard gebleven. De oude symfonische zaal van Herman Hertzberger. Vanwege de akoestiek en unieke karakter is deze zaal behouden en gerenoveerd.

  Tags

 2. Akoestische isolatie

  Akoestische isolatie

  Hoe voorkom je geluidsoverdracht wanneer diverse zalen tegelijk worden gebruikt? Via een zogenaamde doos-in-doos constructie wordt geluidsoverdracht voorkomen. Daarnaast zijn de zalen op ‘dempers’ gebouwd en zijn liftschachten en toegangen extra geïsoleerd.

 3. Bouwen op een postzegel

  Bouwen in hartje Utrecht veroorzaakt de nodige logistieke uitdagingen. Tijdens de bouw werden veel transporten ondergronds verwerkt in de speciale kelder. Zo werd bovengrondse overlast voorkomen en is er ruimte gewonnen voor een nieuw terras aan de Catharijnesingel.

  Tags

 4. Uniek in de wereld

  Uniek in de wereld

  Met vijf zalen, ontworpen door vier verschillende architecten, is TivoliVredenburg uniek in de wereld. Samen met één coördinerende architect en drie andere architecten zijn de concertzalen, het grand-café en diverse vergader- en congresfaciliteiten gerealiseerd.

  Tags

 5. Veelzijdige uitstraling

  Het gebouw is neergezet als verticale stad. Compleet met bonte verzameling van kleuren, stijlen en materialen. De veelzijdigheid vormt ook de basis van de ambitie van de stad. Jaarlijks verwacht men circa 600.000 bezoekers.

Van poffertjesplaat tot muziektempel

TivoliVredenburg
TivoliVredenburg
TivoliVredenburg De opening in beeld