Een unieke plek

Een unieke wijk met een landelijke, dorpse sfeer. Dat is de Tabaksteeg aan de rand van Leusden. Circa 950 woningen, van appartementen tot vrijstaande villa’s, een wijkwinkelcentrum en een multifunctionele accommodatie, met onder meer scholen, een bibliotheek, sportschool én horeca.

 • Leusden
 • 2014-2016
 • 250 miljoen
 • Gemeente Leusden

Vijf keer bijzonder

 1. Wenswonen

  Wenswonen

  Terwijl het basisontwerp en de bouwwijze identiek zijn, kunnen kopers kiezen uit een breed palet aan mogelijkheden om hun woning helemaal naar wens te maken. Met als resultaat een betaalbare, maar toch unieke woonplek grenzend aan de prachtige waterrijke natuur.

  Tags

 2. Hoge kwaliteit

  Hoge kwaliteit

  Ondanks dat de ontwikkeling deels gedurende de economische crisis plaatsvindt, wordt er niet bezuinigd op kwaliteit. Exclusieve straatverlichting en het gebruik van gebakken klinkers zijn enkele voorbeelden van de hoge kwaliteit van de openbare ruimte.

 3. Goed huwelijk

  De samenwerking tussen Gemeente Leusden en Heijmans is zoals een goed huwelijk gebaseerd op wederzijds vertrouwen en betrokkenheid. Door elkaar scherp te houden en samen uitdagingen aan te gaan wordt het gemeenschappelijk doel succesvol gerealiseerd: een unieke, kwalitatieve woonwijk.

 4. Speelwensen

  Speelwensen

  Niet alleen woonwensen, maar ook speelwensen komen uit. Tijdens een wedstrijd kunnen bewoners hun ideeën voor de inrichting van de speelplekken presenteren. Met het winnende plan bepalen zij zelf van welke speeltoestellen hun kinderen samen kunnen genieten.

 5. Huifkarren en golfkarretjes

  Tijdens open dagen verkennen geïnteresseerden de wijk in golfkarretjes en huifkarren. Er wordt ontbeten met kopers op de bouwplaats. De mooiste foto’s van een fotowedstrijd zijn te bewonderen op de bouwhekdoeken. En men kan zelfs genieten van het Tabaksteeg boek en prosecco.

In beeld