Medicijnfabriek in de maak

Heijmans realiseert de mAb plant – een zeer zuivere productieomgeving – voor farmaceut Synthon. Een bijzondere en kwalitatief hoogstaande omgeving waarin de installaties een technisch hoogstandje leveren. In de mAb plant worden therapeutische eiwitmoleculen voor gebruik in kankermedicijnen gemaakt.

 • Nijmegen
 • 2014-2014
 • 5 miljoen
 • Synthon Biopharmaceuticals

Vijf keer bijzonder

 1. Vakwerk

  Vakwerk

  We zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de installaties en de cleanroom.
  Dit vergt de nodige expertise. In een cleanroom worden nieuwe farmaceutische producten gerealiseerd. Afwerking dient dan ook te voldoen aan zeer strenge eisen zoals drukhuishouding, temperatuur, stofklasse en schoonmaakbaarheid.

 2. Strakke planning

  Strakke planning

  Binnen driekwart jaar vindt de oplevering van alle installaties en de cleanroom plaats. Door ‘LEAN’ en dus heel efficiënt te plannen lopen het uitvoerings- en -ontwerpproces grotendeels parallel.

  Tags

 3. Gedeelde portemonnee

  De betrokken partners voor de techniek en bouw nemen alle beslissingen samen. Verspilling in tijd en geld, of juist de opbrengsten, zijn voor gezamenlijke rekening. Dit zogenaamde transparantiemodel waarin we gezamenlijk werken zorgt voor betrokkenheid en openheid.

 4. Opnieuw Heijmans

  Opnieuw Heijmans

  Al eerder realiseerde Heijmans hier de installaties in de cleanrooms. En dat beviel de opdrachtgever zo goed, dat we opnieuw als beste uit de bus kwamen en met de tweede uitbreiding sinds 2010 aan de slag zijn gegaan. Het staat daarmee symbool voor de hechte klantrelaties en de nichepositie waar we naar streven.

  Tags

 5. Totaalplaatje

  Met toegankelijke daktuinen past de fabriek in de omgeving die in de toekomst een parkachtige uitstraling gaat krijgen.

Synthon masterplan
Synthon masterplan
Synthon masterplan Een groene, hightech campus