Samenbrengen van zorg

In 2013 vierden het Spaarne Gasthuis en het Antoni van Leeuwenhoek de opening van een nieuw onderkomen. Een onderdak voor het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis en een nevenvestiging Radiotherapie (bestralingstherapie) voor het Antoni van Leeuwenhoek. Heijmans realiseerde de technische installaties van het nieuwe onderkomen. Foto’s: DigiDaan.

 • Hoofddorp
 • 2011-2012
 • 4 miljoen
 • Spaarne Gasthuis

Vijf keer bijzonder

 1. Eén nieuw gebouw

  Eén nieuw gebouw

  Vanuit een gezamenlijk initiatief is een vestiging gerealiseerd voor oncologie en bestralingstherapie. Voor de nieuwbouw was Heijmans verantwoordelijk voor de detailengineering, realisatie en inbedrijfstelling van alle werktuigbouwkundige, elektrotechnische en brandbeveiligingsinstallaties.

  Tags

 2. Bestralingsbunkers

  Bestralingsbunkers

  Om aan de stijgende vraag van radiotherapie te kunnen voldoen is de bestralingscapaciteit van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis uitgebreid met drie bestralingsbunkers. Voor het Spaarne Gasthuis zijn behandelkamers en spreekkamers voorzien van technische voorzieningen zoals noodstroom aggregaten, luchtbehandeling, koeling en aansluitingen op bestaande medische gassen.

 3. Vijf jaar onderhoud

  Heijmans verzorgt sinds de realisatie van de nieuwbouw vijf jaar lang het preventief, correctief, vervangings- en modificatie-onderhoud voor alle technische installaties van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en Heemstede.

  Tags

 4. Langdurige samenwerking

  Langdurige samenwerking

  De samenwerking met het Spaarne Gasthuis heeft geleid tot een integrale raamovereenkomst. De Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost Haarlemmermeer worden verbouwd tot één gezamenlijke spoedpost. Voor deze integrale opdracht worden zowel bouwkundige, werktuigbouwkundige als elektrotechnische werkzaamheden verricht.

 5. Uniek project

  Kindergeneeskunde heeft een belangrijke focus binnen het ziekenhuis. In Hoofddorp is de eerste ‘fysieke vestiging’ gerealiseerd van het Multi Disciplinair Centrum aanpak Kindermishandeling (MDCK).

Te gast
Te gast
Te gast in elkaars leven