Sloterdijk wordt stadswijk

144 woningen en 700 m2 aan commerciële ruimtes worden ontwikkeld en gebouwd op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum. De realisatie maakt onderdeel uit van de transformatieopgave van het gebied rondom Station Amsterdam Sloterdijk, die de gemeente Amsterdam wil omvormen tot een gemengd werk- en woongebied.

 • Amsterdam
 • 2018-2021
 • 52 miljoen
 • Gemeente Amsterdam

Vijf keer bijzonder

 1. Stad en groen

  Stad en groen

  Om het huidige gebied rondom Station Amsterdam Sloterdijk te transformeren tot een aantrekkelijke woon- en werkplek, zet Heijmans in op een ultieme combinatie van stad (wonen, werken en ontspannen) en groen.

  Tags

 2. Hoog- en laagbouw

  Hoog- en laagbouw

  Heijmans realiseert zowel laag- als hoogbouw, diverse daktuinen en een parkeergarage. De laagbouw bestaat uit circa 10 diepe hoge loods-woningen en 40 zogenoemde tuin-lofts. In de hoogbouw worden ongeveer 100 loft-appartementen gebouwd.

 3. Goede aansluiting

  Gefragmenteerde volumes karakteriseren de laagbouw. De hoogbouw bestaat uit een luchtige stapeling vloervelden, die in onderlinge afstand verschillen. Zo wordt het eenzijdige beeld van bestaande kantoorgebouwen gebroken.

 4. Open en geborgen plekken

  Open en geborgen plekken

  De commerciële ruimtes in de laagbouw dienen als verbindende ontmoetingsplekken voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Deze ‘shared spaces’ hebben zowel een open als geborgen karakter en zijn bedoeld om bijvoorbeeld een restaurant, fitnessruimte en flexibele werkplekken te huisvesten.

 5. Jonge architecten

  Opvallend is het jonge team architecten. Naast het ervaren bureau NL architects tekenen Space Encounters, Donna van Milligen (Prix de Rome), Chris Collaris en DS landschapsarchitecten mee aan het ontwerp.

Let's go VERTICAL
Let's go VERTICAL
Let's go VERTICAL Nieuw perspectief op Sloterdijk