Over op centrale controle

Schiphol vernieuwt. Om Europe’s preferred airport te zijn en te blijven wordt geïnvesteerd in ingrijpende aanpassingen om de efficiency en het comfort voor reizigers te vergroten. De vernieuwingsslag omvat de overgang naar centrale security in de gehele terminal. In plaats van de controle aan de gate komen er op vijf locaties centrale security-doorgangen.

 • Schiphol
 • 2014-2015
 • 20 miljoen
 • Schiphol Nederland BV

Vijf keer bijzonder

 1. Comfortabel reisproces

  Comfortabel reisproces

  Bij veel bestemmingen moeten passagiers aan de gate, vlak voor het boarden, nog door de security-controle. Vanuit reisgemak is dat niet ideaal. Daarom wordt op de gehele luchthaven centrale security ingevoerd waardoor reizigers direct in hun reisproces bij vertrek of overstap worden gecontroleerd.

 2. De juiste route

  De juiste route

  Gescreende reizigers mogen niet in contact komen met reizigers die nog een security-controle moeten ondergaan. Daarom worden tussenvloeren en ‘overlagingen’ gebouwd op pieren. Hierdoor worden passagiersstromen (reizigers die al wel en nog niet afdoende gecontroleerd zijn) van elkaar gescheiden.

 3. Beperkte overlast

  Een luchthaven is bijna 24/7 in bedrijf. Daar wordt in de uitvoer van werkzaamheden rekening mee gehouden. Om overlast voor zowel passagiers als medewerkers te minimaliseren vinden werkzaamheden zo veel mogelijk buiten operationele werktijden (22.00 uur en 06.00 uur) plaats.

  Tags

 4. Precies op tijd

  Precies op tijd

  Werken op een luchthaven kent een specifieke dynamiek in de uitvoering. Om minder bewegingen op de bouwplaats te laten plaatsvinden en voorraden te minimaliseren, wordt gebruik gemaakt van just-in-time leveringen.

  Tags

 5. Kennispartner

  Door de ervaring vanuit eerdere samenwerkingen met Schiphol beschikken we over kennis van het logistieke en operationele proces op de luchthaven. Vanuit deze kennis is een ontwerp gerealiseerd dat aansluit op het primaire proces van Schiphol.

Centrale security
Centrale security
Centrale security Werkzaamheden in beeld