Aan de Amsterdamse grachten

Halverwege de 19e eeuw werd Amsterdam uitgebreid tot aan de Amstel. De rol van water werd belangrijker en bruggen werden aangebracht om paard en wagen van A naar B te brengen. Een groot deel van de 1500 historische bruggen is toe aan een opknapbeurt. De hedendaagse belasting is te groot voor de oude bruggen. Heijmans heeft reeds vier bruggen uit het begin van de 20e eeuw gerestaureerd.

 • Amsterdam
 • 2000-2015
 • 300.000 - 1 miljoen
 • Gemeente Amsterdam

Vijf keer bijzonder

 1. Vier historische bruggen

  Vier historische bruggen

  De Kramerbrug (nr. 400), de Nieuwebrug (nr. 303), de Ceintuurbrug (nr. 116) en de Muiderpoortbrug (nr. 265) zijn door Heijmans gerestaureerd, deels gereconstrueerd en deels vernieuwd. Door onder andere de zorgvuldige restauratie van metselwerk, natuursteen en smeedijzeren leuningwerk blijft de historische waarde behouden.

  Tags

 2. Spelregels

  Spelregels

  Bouwen in de binnenstad is een vak apart. Iedere regio, waaronder Amsterdam, kent zijn eigen spelregels. Bouw je hier, dan kun je ervaring en kennis goed gebruiken. De ervaring van eerdere restauraties zorgen ervoor dat de werkzaamheden steeds soepeler verlopen.

  Tags

 3. Goede samenwerking

  Tijdens de bouw aan de Ceintuurbrug ondervond Heijmans twee keer een goede samenwerking met aannemersbedrijf K.Dekker. Een sterke partner op het gebied van regionale kennis en civiele werkzaamheden.

 4. Per boot

  Per boot

  Werken op een klein oppervlak vergt enige creativiteit. Heijmans probeert iedere meter zo te benutten dat het verkeer weinig overlast ondervindt. Zo is de bouwplaats niet op vaste land maar wordt er in de stad der grachten zoveel mogelijk gewerkt op pontons en boten.

 5. Passende jas

  Restaureren is maatwerk. Om er voor te zorgen dat de vernieuwde constructie van de brug de oude jas weer aan kan is oog voor detail noodzakelijk. Detailmaatvoering van de bestaande jas is cruciaal voor het behouden van de monumentale uitstraling van onze hoofdstad.

In beeld

Restauratie
Restauratie
Restauratie Ceintuurbrug Amsterdam