De strijd der strijden

1.500 motocrossers veroverden het strand van Den Haag met maar één doel: kei- en keihard over de track crossen. De Red Bull Knock Out behoort zonder twijfel tot de grootste en zwaarste beachcrosses ter wereld. De strijd is gestreden, Axel van de Sande ging met de titel naar huis. Heijmans legde de 5km lange track op het strand van Scheveningen aan.

 • Den Haag
 • November 2015
 • 140.000
 • Red Bull Nederland

Vijf keer bijzonder

 1. Uitdagende track

  Uitdagende track

  Het parcours kende maar liefst 57 jumps. Na de start van 80 m breed crosten de motoren 1,5 km lang, vol gas rechtdoor. Voor de pier van Scheveningen stonden twee 3,5 m jumps te wachten. Daarna volgde het grootste wasbord ter wereld (600 meter), een 3 m jump, een 3,5 m hoge boomhole en de table top finish.

 2. Zwaarste strandrace

  Zwaarste strandrace

  Daar gaan ze. Met z’n allen. 700 riders van start in de halve finale. Met een 5 km lange track, windkracht 8, windstoten tot wel 120km/h en regen was het oprecht een knock out!

 3. Tempo

  Het ontwerp van het parcours is door Heijmans in 3D gemodelleerd en kon daardoor in een tijdsbestek van zeven dagen worden opgebouwd. Hiervoor zijn 4.500 vrachtwagens met zand op het strand vervoerd. Een soort water naar de zee dragen, maar dan anders.

  Tags

 4. Specials

  Specials

  Heijmans was verantwoordelijk voor het aanleggen van drie onderdoorgangen. Deze dienden tevens als calamiteitentunnel voor de hulpdiensten en als ‘zandbulten’ voor de motorcrossers. Verder realiseerden we de startlocatie, de finish, by-pass mogelijkheden en werd de track tussen de heats weer in orde gemaakt.

 5. Officiële NK Beachrace

  De Red Bull Knock Out is het officiële Nederlands Kampioenschap Beachrace en wordt georganiseerd door Red Bull, de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), motormerk KTM en de gemeente Den Haag. Het event trok ondanks het slechte weer met ‘code oranje’ meer dan 70.000 bezoekers.

In beeld

Red Bull Knock Out
Red Bull Knock Out
Red Bull Knock Out Tot het bot