Groots op de Zuidas

Het huidige complex van de Rechtbank Amsterdam is sterk verouderd. Daarom krijgt de grootste rechtbank van Nederland een compleet nieuw onderkomen op dezelfde locatie aan de Zuidas met een kantoorgebied, zittingszalen, verhoorkamers en een gehechtengebied.

 • Amsterdam
 • 2017-2050
 • 235 miljoen cw
 • Rijksvastgoedbedrijf

Vijf keer bijzonder

 1. Topontwerp

  Topontwerp

  Het project kenmerkt zich door een doelgerichte aanpak met focus op kwaliteit, maar ook door het bijzondere ontwerp: opvallend en functioneel met een passend gezagwekkende uitstraling. Het open gebouw biedt medewerkers en bezoekers uitzicht op de stad en gunt voorbijgangers een blik in het gebouw.

 2. Hart juridische wereld

  Hart juridische wereld

  Het kantoorgebied wordt helemaal afgestemd op het gebruik van de 1.000 rechtbankmedewerkers en 200 medewerkers van ketenpartners in het gebouw. Zo krijgt het hart van de juridische wereld een nieuwe huisvesting met een grote gebruikswaarde, belevingswaarde én toekomstwaarde.

 3. NACH

  Het consortium New Amsterdam Court House (NACH) is geselecteerd voor deze publiek-private samenwerking. NACH is een samenwerkingsverband tussen Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, Facilicom en Heijmans.

  Tags

 4. DBFMO

  DBFMO

  Het project betreft een DBFMO-contract. Binnen het consortium vormt Heijmans met Facilicom de combinatie die de rechtbank ontwerpt, realiseert en, na ingebruikname, 30 jaar lang exploiteert.

  Tags

 5. Langdurige relatie

  Om overlast voor de omgeving te minimaliseren, wordt tijdens de bouw gebruik gemaakt van geluidsarme technieken. Daarnaast wordt omgevingscommunicatie ingezet om te investeren in een langdurige relatie met omwonenden en werknemers van de kantoren.

  Tags

In beeld