Skip to content
led-verlichting-philips-stadion-heijmans-17.jpg
Iconisch licht in Eindhoven

Philips Stadion, Eindhoven

11 juli 2014
Eindhoven
2015
-
Philips Nederland

Het Philips Stadion, het eeuwige icoon van Eindhoven, is onlosmakelijk verbonden met landskampioen PSV. Heijmans en Philips hebben samen met de club het stadion geoptimaliseerd door de verlichting aan te passen. Door de toepassing van het Philips ArenaVision led-systeem wordt een bezoek aan het stadion een ware beleving.

Vijf keer bijzonder

1. Eerste in Nederland

Het Philips ArenaVision led-systeem is een innovatieve oplossing voor sportverlichting die aan de nieuwste normen van tv-uitzendingen voldoet. Uniek, want het Philips Stadion is hiermee de eerste gebruiker binnen Nederland.

2. Energiezuinig

Voor PSV zijn de onderhouds- en operationele kosten van het lichtsysteem laag door de duurzame eigenschappen van ledverlichting. De veldverlichting in het Philips Stadion is 30 procent energiezuiniger dan conventionele veldverlichting. PSV bedient de verlichting zelf.

3. Countdown

Tijdens een concert van Guus Meeuwis is de ledverlichting voor het eerst getest. Met als uiteindelijke doel: binnen zes weken de verlichting werkend te krijgen. Tijdens een thuiswedstrijd op 17 oktober maakten de supporters voor het eerst kennis met deze innovatieve verlichting.

4. Maanlicht

Het meest zichtbare aan de nieuwe installatie is de scherpte van het ledlicht. De gemiddelde verlichtingssterkte bedraagt bij deze installatie 2000 lux. Dit is te vergelijken met 2000 keer de sterkte van het maanlicht. Een duidelijk zicht op het veld helpt spelers topprestaties te leveren.

5. Bekend terrein

Heijmans, Philips Lighting en Hesta Eindhoven voerden de werkzaamheden uit. Heijmans was tevens betrokken bij het installatieontwerp voor het stadion. Het Philips Stadion is voor Heijmans bekend terrein, maar deze hoeveelheid ledverlichting met een dergelijk innovatief ontwerp is uniek.

LED-verlichting - Show off