Lang aan de bak

De Penitentiaire Inrichting (PI) in Zoetermeer is gebouwd in 1995 en daarmee één van de nieuwste gevangenissen van Nederland. Een opvallend gebouw bestaande uit twee ‘kruizen’ met elk 144 cellen. Gedurende 8 jaar verzorgt Heijmans het beheer en onderhoud van dit cellencomplex.

 • Zoetermeer
 • 2012-2020
 • 4 miljoen
 • Rijksvastgoedbedrijf

Vijf keer bijzonder

 1. Een bijzondere omgeving

  Een bijzondere omgeving

  De sfeer in een gevangenis is verre van alledaags. Vertrouwen is niet vanzelfsprekend en controle staat centraal. Dat merken we. Het aantonen dat een storing tijdig verholpen is, is een gestelde eis met financiële consequenties.

 2. Kwaliteit boven prijs

  Kwaliteit boven prijs

  De opdracht is mede gegund op EMVI, waarbij kwaliteit onder andere terugkomt in vastgestelde hersteltijden. Storingen op vitale onderdelen, zoals de alarminstallatie, moeten binnen één uur opgelost zijn. Andere storingen binnen 4 of 48 uur.

  Tags

 3. Een tevreden gebruiker

  Binnen het integrale contract zijn prestaties voor beheer en onderhoud vastgesteld. Dit betreft zowel de transport-, elektro- als klimaat-technische werkzaamheden. Bouwkundig wordt jaarlijks geïnspecteerd en eventuele ernstige gebreken gemeld bij de opdrachtgever. Storingen aan bouwkundige elementen worden wel verholpen binnen het contract.

  Tags

 4. Twee jaar leren, zes jaar beheren

  Twee jaar leren, zes jaar beheren

  Voor zowel het dagelijks als planmatig onderhoud is een samenwerking van acht jaar aangegaan. De eerste twee jaar houden we de installaties op conditie en leren het gebouw door en door kennen. Daarbij stellen we de feitelijke situatie van de prestatie-eisen vast voor de volgende zes jaar wanneer we optreden als beheerder.

  Tags

 5. Een kwestie van vertrouwen

  Transparantie en vertouwen van beide partijen is noodzakelijk voor een goede langdurige relatie. De openheid van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer levert ons kennis op, wat essentieel is om goed te kunnen presteren in deze gecontroleerde omgeving.

Open dag
Open dag
Open dag PI Zoetermeer