Al 14 jaar breed uitgelicht

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt dagelijks aan de kwaliteit van leven en werken van haar burgers, bedrijven en instellingen. Openbare verlichting levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid, sociale veiligheid en sfeer. Heijmans is al 14 jaar partner van de gemeente en verzorgt diverse diensten op het gebied van realisatie en onderhoud van de openbare verlichting.

 • Capelle a/d IJssel
 • 2014 -2016
 • 1 miljoen
 • Gemeente Capelle a/d IJssel

Vijf keer bijzonder

 1. Duurzaam LED

  Duurzaam LED

  De gemeente is de afgelopen jaren gestart met het gefaseerd vervangen van conventionele verlichting door LED verlichting. Een energiezuinig en onderhoudsvriendelijk alternatief dat bijdraagt aan de ambitie van de gemeente om de CO2-uitstoot te verlagen en de openbare ruimte te verduurzamen. Heijmans vervangt de verlichting op basis van een doordacht onderhoudsplan van de gemeente.

 2. Leuker winkelen

  Leuker winkelen

  Heijmans verhoogde met een upgrade van de verlichting de uitstraling van enkele winkelcentra. Daarbij ging het ook om het plaatsen van speciale decoratieve lichtmasten en het plaatsen van zitbanken met geïntegreerde verlichting.

 3. Storingsloket

  Onderdeel van de dienstverlening is een meldloket voor storingen. Heb je een probleem met de verlichting of is de verlichting kapot, dan kun je rechtstreeks bij Heijmans terecht via het storingsloket. Dat kan online, per mail of telefonisch, 24/7. De melding wordt direct verwerkt om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

 4. Kunst in de spotlights

  Kunst in de spotlights

  In de wijk ’s Gravenland is een aantal bijzondere kunstwerken op passende wijze verlicht. Op vier rotondes zijn grote muziekinstrumenten geplaatst die ook ’s avonds in de picture staan: een harp, een muzieksleutel, een trompet en een gitaar.

 5. Veiliger parkeren

  Bij winkelcentrum de Terp is met het vervangen van de oude verlichtingsarmaturen de sociale veiligheid in de overdekte parkeergarage verbeterd. De verlichting is bij de looproutes en boven de parkeervakken aangepakt. Daardoor wordt de veiligheid van voetgangers beter gewaarborgd en de kans op inbraak verkleind.