Bloed, zweet en blaren

Jaarlijks staat de maand juli in het teken van de 46.000 wandelaars die deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Heijmans werkt al enkele jaren aan dit grootste wandelevenement van de wereld en maakt zich in 2016 op voor de 100e editie. Heijmans zorgt ervoor dat de wandelaars en bezoekers niet op de blaren hoeven te zitten.

 • Nijmegen
 • 2011-2016
 • 270.000
 • Stichting 4 Daagse

Vijf keer bijzonder

 1. 5.000 m² vlondervloer

  5.000 m² vlondervloer

  Heijmans neemt sinds 2011 de taak op zich om verschillende werkzaamheden te verrichten voor de Nijmeegse Vierdaagse. Naast de verkeersmaatregelen wordt er een commando- en perscentrum opgebouwd, worden er tv-schermen en tekstkarren geleverd en wordt er 5.000 m² aan vlondervloer aangelegd.

 2. 100-jarig jubileum

  100-jarig jubileum

  De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse maakt zich op voor het 100-jarig jubileum in 2016. De 99e editie wordt gezien als ‘testjaar’. Er worden namelijk voor het eerst nieuwe camera- en tekstkarsystemen toegepast en er wordt een extra horecagedeelte aangelegd.

 3. Wandelaars in beeld

  Het voordeel van het nieuwe camerasysteem is dat het aantal wandelaars nauwkeurig in beeld gebracht kan worden. Op die manier kan er tijdig gecommuniceerd worden met de stopmomenten onderweg en weten de vrijwilligers hoeveel wandelaars er in aantocht zijn.

 4. Nachtelijk verplaatsen

  Nachtelijk verplaatsen

  De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of Limburgse land. Door deze dagelijkse verplaatsing, verplaatst Heijmans haar werkzaamheden mee in de nacht. Zo kunnen vroege wandelaars hun pad in de vroege ochtend vervolgen.

 5. Familieband

  Het wandelevenement wordt mogelijk gemaakt door honderden vrijwilligers. Iedere avond wordt in de Schouwburg samen gegeten en geëvalueerd hoe de Vierdaagse nóg beter kan. Dit zorgt voor een hechte familieband tussen vrijwilligers en medewerkers.

Vierdaagse 2015
Vierdaagse 2015
Vierdaagse 2015 Bloed, zweet en blaren