Tijdsgeest van toen, jasje van nu

Nabij hartje Rotterdam realiseren ontwikkelaars, architecten én buurtbewoners samen een rijk gevarieerde wijk: Nieuw Crooswijk. 700 woningen, voor ieder wat wils, kindvriendelijk met natuur, cultuur, recreatie, winkels en horeca om de hoek.

 • Rotterdam
 • 2007-2017
 • 200 miljoen
 • OC Nieuw Crooswijk

Vijf keer bijzonder

 1. Juiste mix

  Juiste mix

  Nieuw Crooswijk biedt de mix die elke stad moet hebben: van appartementen tot eengezinswoningen, van sociale huur tot koop, voor het midden en hoog segment. Een stadswijk met ruimte voor gezinnen, starters, senioren en alleenstaanden.

 2. Totaalpakket

  Totaalpakket

  De sloop van een deel van de oude woningen, de sanering, de ontwikkeling, de bouw van uiteenlopende woningtypes en het inrichten van de openbare ruimte maken het gezamenlijk tot een groots binnenstedelijk herstructureringsproject.

  Tags

 3. Samenspel

  Zeven architecten zorgen voor een dynamisch samenspel van diverse stijlen. Van typisch Crooswijkse panden tot gedetailleerde eengezinswoningen. Platte daken worden afgewisseld met traditionele kappen, torentjes en trapsgewijze gevels. En niet meer dan vier panden zijn hetzelfde bij het ‘Huis van Verlangen’.

  Tags

 4. Organische bouw

  Organische bouw

  Co-creatie bij ‘Huis van Verlangen’ biedt geïnteresseerden de vrijheid samen met ontwikkelaars en architecten verder invulling te geven aan dit deelplan. Van mogelijke woningoppervlakte en aantal woonlagen tot aan de uitwerking van het interieur.

  Tags

 5. Kralingse Bos

  Vele groenstroken, fraaie binnentuinen en zon georiënteerde buitenruimtes in de vorm van een tuin, balkon of terras zorgen voor een groen karakter. En niet te vergeten, het Kralingse Bos en de Kralingse Plas op slechts 10 minuten lopen.

In beeld

Co-creatie
Co-creatie
Co-creatie Nieuw Crooswijk