Kettingkast bevordert doorstroom

De N35 Zwolle – Wijthmen heeft een belangrijke economische ontsluitingsfunctie voor de regio Twente. In de ochtend- en avondspits ontstaan echter lange files. Om een veilige en vlotte doorgang te garanderen, verbreedt Heijmans de N35 naar twee keer twee rijstroken. Bovendien bouwen we een viaduct voor een vlotte bereikbaarheid van het dorp Wijthmen.

 • Zwolle - Wijthmen
 • 2017-2018
 • 20 miljoen
 • Rijkswaterstaat

Vijf keer bijzonder

 1. Kettingkast

  Kettingkast

  Ter hoogte van Wijthmen is een tijdelijke ovale rotonde aangelegd. Deze zogeheten ‘kettingkast’ bevordert de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden. Weggebruikers rijden nu soepel over de bouwplaats en nemen moeiteloos elke afrit zonder om te rijden.

  Tags

 2. Fietsbrug

  Fietsbrug

  Aan de kop van de N35 bij Zwolle verrijst een fietsbrug met een wokkel als opvallende afrit. Twaalf middensteunpunten dragen de dertien wegdekken van 21 bij 5,5 meter. Bij de realisatie zijn vier partijen betrokken.

  Tags

 3. Vleermuis en das

  In een woning op het tracé zijn vleermuizen ontdekt. In de directe nabijheid hangen vleermuiskasten en bouwt Heijmans op verschillende plaatsen hop-overs. Daarnaast zijn twee onderdoorgangen aangebracht zodat dassen veilig kunnen oversteken.

  Tags

 4. Samenwerking disciplines

  Samenwerking disciplines

  N35 Zwolle – Wijthmen is een integraal Heijmans project waarin diverse disciplines nauw samenwerken. Bovendien voert Heijmans met Rijkswaterstaat de regie vanuit één kantoorgebouw. Hierdoor zijn de lijnen kort wat gunstig uitpakt voor de projectvoortgang.

  Tags

 5. Omgevingsmanagement

  Heijmans inventariseerde de gebouwen langs het traject. Daarna benaderde ze omwonenden voor hun wensen en eisen. Hierdoor blijft iedereen bereikbaar en worden juiste oplossingen aangedragen. Om schade te voorkomen, boort Heijmans gaten voor de geluidsschermen.

  Tags