Grootstedelijke allure

Jaarlijks vinden wereldbefaamde orkesten, solisten en ruim 160.000 muziekliefhebbers hun weg naar het Muziekgebouw Frits Philips in hartje Eindhoven. Licht, design en technologie staan centraal in deze akoestische toplocatie.

 • Eindhoven
 • 2010-2010
 • 6 miljoen
 • Muziekcentrum Eindhoven

Vijf keer bijzonder

 1. Binnen en buiten

  Binnen en buiten

  Een complex project met een strakke samenwerking door bouw en techniek. Een nieuwe gevel, herontwerp van de centrale entreehal en verblijfsruimtes rondom de twee concertzalen, maar ook een herindeling met installatietechnische aanpassingen.

  Tags

 2. Beleving

  Beleving

  Opvallend is de ambient wall in de stadsfoyer: een meterslange muur waar films, kunstuitingen en concerten op worden geprojecteerd met behulp van duizenden led-lampjes. Zo ook de innovatieve luierstoelen waarin bezoekers hun favoriete muziek kunnen beluisteren en duoseats met verlichting, die automatisch dimt wanneer men gaat zitten.

  Tags

 3. Rap tempo

  Demontage, sloop en bouw in slechts vier maanden tijd. Het Muziekgebouw is gedurende die tijd dicht geweest. De kantoorverdiepingen en grand café/restaurant Meneer Frits bleven in gebruik.

 4. Blikvanger

  Blikvanger

  Een systeemplafond met apart aangestuurde kleuren ledverlichting schotels; door de nieuwe vooroverhellende glasgevel van 25 meter breed en 13 meter hoog ook van buitenaf een blikvanger.

 5. Hartje centrum

  De ligging midden in een winkelgebied zorgde voor complexiteit van aan- en afvoer van materiaal, materieel en personen. Om overlast te voorkomen werden werkzaamheden afgestemd op de omgeving en uitgevoerd tussen 06.00 uur tot 24.00 uur.

  Tags

Verbouwing in beeld
Verbouwing in beeld
Verbouwing in beeld Licht, design en techniek