130.000 m² bekend terrein

Het licht, de temperatuur, het water en de elektriciteit; alles in het nieuwe gebouw voor de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet werken. Op een afgesproken niveau, 18 jaar lang. Dat is onze opdracht en dat realiseren we door 24/7 beheer en onderhoud. Zodat geen vierkante centimeter van die 130.000 m² nog onbekend terrein is.

 • Den Haag
 • 2014-2032
 • 25 miljoen
 • Rijksvastgoedbedrijf

Vijf keer bijzonder

 1. Kennispartner

  Kennispartner

  Bijzonder aan onze werkzaamheden is de rol van kwaliteitsbewaker van de technische dienstverlening. Deze kennis wordt gedeeld met eigenaar Rijksvastgoedbedrijf en gedeeld bij toekomstige integrale beheercontracten. Zo houden we kennis in ontwikkeling.

 2. Kracht uit de markt

  Kracht uit de markt

  Anders dan bij traditionele aanbestedingen schreef de opdrachtgever geen oplossingen voor, maar werd juist naar de deskundigheid van de markt gevraagd. Op basis van EMVI criteria is vervolgens Heijmans geselecteerd.

 3. Drie uit vier

  Het Rijksvastgoedbedrijf wil duurzame, flexibele en innovatieve huisvesting voor de beste prijs. Daarvoor lopen vier pilots voor ‘maincontracting’. Heijmans heeft een aantal percelen in drie, van de in totaal vier pilots, gegund gekregen.

  Tags

 4. Garantie op gebruikerskwaliteit

  Garantie op gebruikerskwaliteit

  Via servicelevels is vastgesteld op welk niveau het gebouw moet presteren. Dit geldt voor de temperatuur, het licht en allerlei andere aspecten die het gebouw aangenaam maken. Doel van dit soort prestatieafspraken is het comfort voor de gebruiker te garanderen, door dat als prestatie centraal te stellen.

 5. Kwestie van vertrouwen

  De overheid besteedt steeds meer langdurige onderhoudscontracten uit. Van inspanningsgericht, naar prestatiegericht onderhoud. Dat vereist transparantie en wederzijds vertrouwen. Zowel bij de opdrachtgever, maar ook bij Heijmans, 18 jaar lang. Dat doen we door gezamenlijke expertise te delen en te ontwikkelen.

  Tags