Het werk van Berlage afmaken

Het vertrek van de Cereolfabriek, KPN en TPG uit de wijk Oog in Al in Utrecht was de ultieme kans om het werk van Berlage af te ronden. De transformatie Meyster’s Buiten op deze locatie is een bijzondere binnenstedelijke ontwikkeling. Door vast te houden aan een hoog kwaliteitsniveau en actieve inspraak voor bewoners heeft het Westen van Utrecht een natuurlijk voelende aanvulling gekregen.

 • Utrecht
 • 2010-2016
 • 62 miljoen
 • VOF Meyster's Buiten

Vijf keer bijzonder

 1. Uit de as herrezen

  Uit de as herrezen

  In 2008 verwoestte een felle brand het industriële monument de Cereolfabriek. De crisis verwoestte de oorspronkelijke plannen. De partners keerden terug naar de tekentafel. Vasthouden aan hoge kwaliteit betaalde zich uit in een sterke gebiedsontwikkeling.

  Tags

 2. Shakespearelaan

  Shakespearelaan

  Berlage tekende de stadsuitbreiding Oog in Al. Door de Cereolfabriek kon zijn plan niet compleet worden uitgevoerd. Met Meyster’s Buiten is de Shakespearelaan aangelegd en zijn droom vervuld. Het voelt alsof de straat er altijd al lag.

 3. Samen maken

  Co-creatie is het leidende begrip in de totstandkoming van Meyster’s Buiten. Geïnteresseerden en omwonenden zijn van begin af aan betrokken. Voor de 137 woningen zijn in totaal 4 sessies geweest, wat leidde tot een zeer gewilde buurt.

  Tags

 4. Buurt binding

  Buurt binding

  Grand Café Buurten in de Fabriek, een school, bibliotheek en ook nog Het Wilde Westen. Het zijn enkele van de initiatieven en ondernemers die in de monumentale fabriek zitten. Zo is een uniek element ontstaat dat de buurten Oog in Al en Lombok verbindt.

 5. Doorstroming

  Van de nieuwe bewoners komt 80% uit de directe omgeving. Dat betekent dat Meyster’s Buiten een welkome aanvulling op de Utrechtse woningmarkt is. De wooncarrière kon door de transformatie van de bedrijventerreinen zo in de eigen wijk worden vervolgd.

  Tags

In beeld

Meyster's Buiten
Meyster's Buiten
Meyster's Buiten Vanuit de lucht