Toekomstbestendig ziekenhuis

Het Meander Medisch Centrum is het jongste topklinische ziekenhuis van Nederland. Direct vanaf het ontwerp stond het welzijn en comfort van de patiënt centraal. De efficiënte indeling van de kamers biedt patiënten privacy en rust, wat de opnameduur vermindert.

 • Amersfoort
 • 2010-2013
 • 181 miljoen
 • Meander Medisch Centrum

Vijf keer bijzonder

 1. Bouw én techniek

  Bouw én techniek

  Niet alleen zijn bouwkundige en installatietechnische activiteiten tijdens de bouw toegepast, ook wordt er integraal onderhoud verricht. Doordat Heijmans kennis van bouw en techniek combineert, kunnen slimmere en efficiëntere oplossingen worden aangedragen.

  Tags

 2. Healing environment

  Healing environment

  Het welzijn van de patiënt staat centraal binnen het ontwerp. Zo heeft iedereen een eigen moderne eenpersoonskamer. Dat geeft rust, ruimte en privacy. En dat draagt bij aan het genezingsproces.

 3. Fouten voorkomen

  Door het gebruik van een 3D model, is in een vroeg stadium meegedacht over het ontwerp van het ziekenhuis. Het geeft inzicht in hoe gebruikers het gebouw ervaren en voorkomt verkeerde ontwerpkeuzes en bouwfouten. Zo vergroten we de leefbaarheid van het gebouw.

  Tags

 4. Drie jaar onderhoud

  Drie jaar onderhoud

  Dankzij het soepele verloop van het bouwproces en de noodzaak van een goede kennisoverdracht, wordt het technisch en bouwkundig onderhoud van de gloednieuwe faciliteiten de komende jaren door Heijmans verzorgd.

  Tags

 5. Constant klimaat

  Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt in het nieuwe ziekenhuis. Zo is gewerkt met energiebesparende technieken, variërend van LED-verlichting tot koude-warmteopslag. Absoluut uniek is de schaal van het gebruik van betonkernactivering. Dit is in het hart van de betonvloeren toegepast.

Meander in beeld

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen Personeel aan het woord